Духовният корен на изневярата

Смесването на мъжки и женски качества на духовно ниво, води до изневери, предателства и сексуални отклонения в нашия свят.

Със сигурност никой от нас не желае да стане жертва на изневяра. Но колкото и да се опитваме да опишем този феномен като „чисто животинско поведение”, изпускаме неговия духовен корен, тъй като всеки феномен, съществуващ в нашия свят съществува също така и в Духовния. Какъв е духовният корен или причината за изневярата? В Кабала, това се нарича „Разбиването на съсъдите”.

Някога всички ние сме били съединени в една обща душа, но в последствие тази душа се е разбила на много части. Това “Разбиване на съсъдите” причинило състояние, при което отделните части се съединили една в друга, така че всяка разбита частица съдържала мъжки и женски елемент. Следователно мъжките части съдържат женски елементи и обратното. Нашите тела също съдържат едновременно мъжки и женски хормони!

Смесването на нашите качества не е единствено причина за изневерите по между ни, но също така и за сексуалните проблеми в нашия свят като хомосексуализмът и отклоненията в сексуалната идентичност. Тези феномени са очевидни сега повече от всякога, защото се намираме в „най-ниското ниво” на разпознаване на състоянието “Разбиването на съсъдите”.

Мъжките и женските части не виждат как да взаимодействат по между си. В съвършеното, духовно състояние мъжките и женските части са противоположни като мъжът партнира на жената. След разбиването на душите, спускането им до нашия свят и смесването на качествата им- допринесло за взаимната обмяна на елементи. Това обяснява защо имаме желание да получим различни видове удоволствия, от различни източници.

Ако успеем да се издигнем над тези различни удоволствия и се устремим към духовно наслаждение, ще осъзнаем кой е истинският ни партньор в духовната пътека. Това ни припомня известният стих „Мъжът, Жената и Божественото присъствие между тях”. Ако най-голямата ценност за един човек е духовността, тогава той (или тя) ще намери правилния партньор в живота, другата си „половинка”, която ще го придружи в духовния път. И заедно ще постигнат сливане с Твореца.

Междувременно това би могло да звучи като утопия, тъй като в настоящата ни действителност е много трудно да се види и разбере как това може наистина да се осъществи. Но продължавайки напредъка си, насочен към поправяне и постигане на духовността, постепенно ще разбираме повече и ще успеем да построим бъдеще, изпълнено с доверие и лоялност.

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed