Съзнанието създава реалността

dumy_100_wpМнение: Съзнанието е това, как ние възприемаме нашия свят, нашите мисли, същността на знанията, нашите намерения. Но търсенето на съзнание в мозъка прилича на търсенето на диктора в радиоприемника.

Съзнанието е основата. А материята е производна на съзнанието. Ние не можем да излезем зад пределите на съзнанието.

Твърдението, че „съзнанието създава реалността“ може да означава, че можем да формираме и да създаваме всяка реалност, която искаме. Как става това?

Новата физика признава, че наблюдателят създава реалността. Като наблюдатели лично участваме в създаването на нашата собствена реалност.

Принудени сме да признаем, че Вселената е „ментална“ конструкция. Знанието ни насочва към немеханичната реалност. Вселената започва да изглежда като Велика мисъл, а не като огромна машина.

Разумът повече не ни изглежда като „случаен злосторник“ в областта на материята. По-скоро трябва да го приветстваме като създател и управник на царството на материята. Приемете неоспоримите изводи: Вселената е нематериална, ментална и духовна.

Реплика: До тези изводи достигат изследователите на природата. Днес вече не се страхуват да преминат от изследване на материята към изследване на силите на желанията, мислите, намеренията.

А материята да отхвърлим, като съществуваща само в нашата субективна представа. После да признаем всичко (силите), като съществуващо само в нашето субективно усещане.

Продължава в „Учението за Десетте Сфирот“ т.1. „Вътрешно съзерцание“.

 [160876]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed