Благодаря за скриването!

Трябва да изясним защо Творецът е създал всичко точно по такъв начин. Всичко е било в Неговите ръце и Той е можел да го направи по различен начин, нали? Той не е жител на нашия свят, който трябва да приема всичко така, както е дадено.

И все пак защо Той е създал обратен ред на желания и светлини, поради което желанията, които привличат и разкриват светлина посредством големи усилия, получават само малко осветяване, а най-голямата светлина, която те не познават и не усещат, се разкрива на напълно различно място? Защо трябва да е така?

Най-голямата полза от скриването на огромната работа, която изпълняваме, е че не ни обърква. Чудесно е, че голямата светлина, която извикваме, е скрита от нас.

Изпълнявам малко действие в себе си, разкривайки връзката си с всички останали, тласкайки ги към съединяване, и по този начин пробуждам огромна светлина във висшите светове. Но аз не я разкривам. И това е добре, защото ако се разкриваше, аз щях да съм свършен. Щях да стана толкова горд, че духовният ми път щеше да приключи. Затова трябва да бъда благодарен, че светлината е скрита, защитавайки моето желание.

От друга страна, трябва да развия желанието за отдаване. Въпреки че виждам, че не получавам никаква полза от моята работа, все пак искам да продължа. Няма награда и нека да няма, но аз се свързвам с групата, с обкръжението и не изисквам нищо друго от себе си, освен способността да отдавам.

Такава възможност винаги съществува пред мен. Ако наистина го искам, всички пътища са отворени за мен. Не казвай, че небесата са затворени пред теб; всичко е отворено! Няма ограничение на отдаването и ти няма за какво да плачеш. Ако плачеш, значи го правиш за егоистично получаване. Можеш да направиш всичко, което поискаш, но няма да можеш да вземеш нищо за себе си.

В момента на отдаване, желанията и светлините, които ги напълват, са скрити от нас. Това е от полза за нас във всички случаи и трябва да сме благодарни за него. Първо, това ни позволява да не блокираме себе си поради огромната светлина и второ, позволява ни да развием свойството отдаване на място в пълна тъмнина.

От урок по „Учението за десетте сфирот“, 20.09.2011

[55183]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed