От къде идват сънищата?

Въпрос: Какво представляват сънищата? Около сънищата съществуват множество митове и приказки. Това явление е вълнувало човечеството през цялата негова история. Още древните римляни и гърци се опитвали да разшифроват сънищата. Но и до днес това явление е загадка.

Една трета от целия си живот човек прекарва в сън и през цялото това време той вижда сънища, макар и да не помни голяма част от тях. По такъв начин мозъкът ни преработва и въвежда в порядък цялата, получена през деня информация.

Но има такива сънища, които сякаш ни предават особено послание, разкриват бъдещето. От къде изобщо се вземат сънищата?

Отговор: За сънищата се разказва дори в Тора: сънят на Яков, сънищата на Фараона и неговите министри. Сънят е естествено явление, но понякога възприемаме сънищата като нещо несериозно, като нереалните мечти.

 Но науката кабала счита, че в съня мозъкът сумира цялата получена през деня информация и именно това ние възприемаме като сън. Тези данни, определени флуиди, възникващи в мозъка без всякаква връзка с реалната материя, получават особени форми, поради  което ние виждаме необичайни картини: хора, животни, странни събития.

Всичко това е следствие на това, че в съня, за разлика от реалността няма материална основа и затова всичко сякаш се случва във въздуха, без връзка с конкретните ни желания. А освен това, в съня могат да се проявят тези желания, които бихме искали да реализираме, но не можем, или измъчващи ни страхове, от които не сме в състояние да се освободим, всевъзможни фантазии, преживяни приятни и неприятни впечатления.

Сред тях има такива, които бихме искали да забравим. И е възможно в реалния живот да ни се е отдало, но подсъзнателно те все още живеят в нас. Затова, когато спим, откъсвайки се от реалността и обкръжаващата ни среда не ни влияе, всички тези страхове и преживявания се пробуждат в нас и оживяват в съня ни.

Сънищата могат много да разкажат за човека: за вътрешното му състояние, желанията, мислите, всевъзможните планове, страховете, пречките. Когато се намира под хипноза, можете да го изследвате и да извлечете доста информация от него. В такова състояние човек губи контрол над себе си и се разкрива за изследване.

Следва продължение…

От 496-а за новия живот, 11.01.2015

 152253

3 Comments

  1. […] Началото е в постинга “От къде идват сънищата“ […]

  2. […] е в постинга „От къде идват сънищата”? Въпрос: Как с помощта на сънищата природата ни […]

  3. […] Началото е в постинга: От къде идват сънищата? […]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed