Защита от страховете

Страхът, който сега обхваща и парализира човека, е предизвикан не от днешното му положение, а от мислите за това, какво може да се случи по- нататък.

Не се безпокойте толкова, защото  сме под управлението на висшата сила и всичко ще върви по нейния план. И това няма нищо общо с религията. Религиозният човек не се пита за смисъла на живота. Той няма съмнение, какво трябва да прави. Науката кабала пробужда в нас въпроси, които не съществуват в религиите.

Няма смисъл да се притесняваме какво може да се случи, защото не ние определяме събитията, а общата сила на природата. Накъдето ни насочи, там и ще стигнем. И такова отношение не е наивност, нито фанатизъм, а ни дава вътрешна защита, освобождаваща ни от страха пред неизвестността.

Всичко се прояснява само в мислите. Човек живее в мислите си. Сега почти всеки има луд водовъртеж от мисли и страхове за бъдещето. Те не му дават покой нито ден, нито нощ. Единственият начин да се защити, е да се прилепи към програмата на творението, водеща човечеството към висшите степени, така че да разберем и почувстваме защо живеем, заради какво се развиваме, към каква цел вървим.

Тогава всички ще се успокоят с тази цел и  всички ще бъдат добре. Всичко ще се проясни само в мислите. Може спокойно да стоим и да се занимаваме само с това. Влезте в нашия сайт, на науката кабала и започнете да четете какво е написано там. Не е нужно нищо да научавате и да запомняте. Просто се опитайте да почувствате, да осъзнаете, да премине през сърцето и разума, за да развиете човека в себе си.

Човекът в нас е това, което се отъждествява с природата, с висшата мисъл, висшата програма, висшата сила. Природата е Творецът. Всичко се включва в нея. Постарайте се да развиете в себе си такива усещания и мисли, да почувствате природата около себе си, тоест, да познаете Твореца. Постарайте се да излезете от себе си и да се свържете с цялата вселена, с тази мисъл, обхващаща цялото мироздание.

Тогава ще видим защо се случва така. Та ние не сме малки буболечки, пълзящи по земята, а хора, от които природата иска да направи нещо велико. Да ни даде възможност да я разберем, да се съединим с нея. Това е невероятна възможност.

Вирусът не е болест, а лекарство. Погледнете колко промени вече направи по света: въздухът стана по-чист и свеж, а хората спряха да се тровят, работейки в предприятия, отравящи атмосферата, почвата и водата.

Съобщават, че водата в каналите на Венеция толкова се изчистила по време на карантината, че дори има риба в нея. Земното кълбо иска да живее, само не му пречете. Вие се притеснявате какво ще се случи с вас след месец. Не се бойте, всичко ще се оправи. Само изпреварете удара с лекарство. Влезте в нашия сайт. Там ще намерите много обяснения как преди всичко да се успокоите.

Желая ви всичко добро!

От 1214- та Беседа за Новия живот, 19.03.2020

[262043]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: