Средства за масова изолация

каббалист Михаэль ЛайтманРеплика: Последните научни изследвания казват, че Туитър, Фейсбук и другите социални мрежи са не толкова средство за комуникация между хората, колкото разсадник за всякакви лоши неща. Казват, че те дори отглеждат терористи.

Отговор: Средствата за масова информация са средства за масово разделяне и отдалечаване на хората. В света няма нищо по-разделящо и вредно за всички, отколкото медиите, още повече, когато ги наричат средства за комуникация. Каква комуникация? Кого с какво свързват?

В средствата за масова информация работят тези, които могат красиво да говорят и събират или обратно, да настройват хората един срещу друг и по този начин да вдигнат рейтинга. Освен рейтинга, тях нищо не ги интересува!

Въпрос: Какви виждате медиите, за да работят за благото, за живота, положителното?

Отговор: Само не и такива, каквито са днес! Абсолютно в нищо!

Дори в научните средства за масова информация, които се отнасят към университетите, към изследователските институти, също седят един вид професионалисти-бизнесмени. А още повече в гражданските печатни и непечатни средства за масова информация, всичко се продава и купува, няма никаква идеология. И всичко това e само във вреда на човека.

Реплика: Може би все пак медиите тръгват от нуждите на хората?

Отговор: Не. Те създават нужди на обществото, а не обществото се нуждае от тях. За съжаление те възпитават обществото по такъв начин, че от няколко поколения подред става такава деградация, че няма повече накъде!

Въпрос: Тоест, вие мислите, че обществото не се нуждае от нищо жълто: слухове, клюки и така нататък?

Отговор: С каквото зареждаш хората, към каквото ги приучаваш, това и изисква обществото. Всичко зависи от това, какво има в Интернет. И при тази презадоволеност, какво бъдеще очаква нашите деца и внуци?

Аз гледам това, с което се занимават и ми е жалко и обидно, какво се случва с тях! И нищо не може да се направи, те са в такова обществото, че не се очаква да се случи нищо добро.

Въпрос: Вие възлагате по-голяма отговорност на средствата за масова информация, отколкото на правителствата, които ги оглавяват?

Отговор: Да, защото тук има много интересна връзка между медиите и правителствата. Правителствата плащат на различни средства за масова информация, всяко от които получава пари от някого и затова пропагандира неговата гледна точка. В крайна сметка, получаваме няколко основни направления: дясно, ляво, жълто, цветно и т.н.

И всичко това е само за да печелят повече. Затова в наше време журналистите, за съжаление, са най-продажните хора.

Средствата за масова информация трябва да бъдат напълно изключени от всякакви други цели, освен от развитието на обществото.

За да станат журналистите независими, трябва да ги възпитават. Те трябва да бъдат зависими от закона на природата и независими от правителствата и бизнеса.

От ТВ програмата „Новини с Михаел Лайтман“, 23.11.2016

[198808]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: