Всички заедно пред махсома

Въпрос: Може ли на конгрес да се премине махсома?

Отговор: Това е, което всички ние чакаме и искаме да направим заедно!

„Махсом” е границата между този свят и духовния, т.е. смяната на егоистичното намерение в човека на отдаващо. Разривът между тях, границата, непроницаемата преграда се нарича „махсом” (бариера, шлагбаум).

Ние живеем в особено време. До днес, до нашето поколение, всеки преминавал през тази бариера, през „махсома” индивидуално, натрупвайки своите вътрешни усилия, докато не се събере пълното количество – „чашата се препълвала” и пред него, изведнъж се разкривало новото състояние.

Днес се намираме в условия на глобален свят, който се разкрива все повече и повече. И нашата кабалистична група, вече не се състои от няколко човека, както е било в далечното минало, когато се събирали десет човека кабалисти – сега това са милионите наши другари по целия свят.

Затова мисля, че се намираме в нова епоха, когато преминаването на махсома става така, както е описано в Тора – „от целия народ”, т.е. масово. Очаквам, че това ще бъде разкриване за цялата голяма световна група или поне за някаква нейна част, която е в постоянна връзка с нас – в обучението и работата. Тоест не няколко отделни човека, избрани от тълпата – а всички заедно.

Защото, ние се намираме на такива напреднали етапи на поправяне – кабала излезе от скриването и се разкри на целия свят. Тя вече трябва да донесе поправяне не на някаква изолирана, малка група, както е било някога – а на такава масова, световна група, като нашата.

От урока за вътрешната подготовка преди конгреса „WE!”, 11.03.2011

[37791]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed