Последните на опашката

Въпрос: Исландия се смята за една от най-безопасните страни в света. Вие бяхте там, видяхте тази страна. Нивото на убийства там е по-ниско, отколкото в повечето други държави. Хората изобщо не заключват колите си, особено в селските райони. Всички се познават.

Може би трябва да взимаме пример от такива страни и да изградим живот като тях?

Отговор: Не, не можем да го направим, защото това е островна държава. Те живеят само от отглеждане на птици, овце и т.н. Нямат сериозна индустрия.

Огромен туризъм. Да, имат благоприятни условия  за това. Ние не можем да се сравняваме с тях. Невъзможно да се изгради живот като техния. И освен това, те сами по себе си са с напълно различна психология.

Можеш да видиш, че в магазина има, без преувеличение, километрична опашка, за да се купи хляб. Човек може да стои половин час, ако не и повече..

Въпрос: Не се ли възмущават?

Отговор: Не. Просто си стоят спокойно..

Въпрос: Как е възможно?

Отговор: Защото не са свързани с останалата част от човечеството..

Няма значение, че имат огромен брой туристи и имат всички средства за комуникация. По дух са такива … не европейци. От една къща до друга има няколко километра.

Реплика: Но може да се живее така и да се живее щастливо, нали? Да се отделим един от друг и да живеем.

Отговор: Но ние не можем.Невъзможно е да се заселят по този начин всички хора на планетата. Кой днес ще иска това? То изисква специален характер.

В Исландия самата земя е такава, не създава общителни хора . Защото цялата е от камъни! Само камъни.

Въпрос: В какво е бъдещето на човечеството?

Отговор: Бъдещето на човечеството, разбира се, е в обединението. И природата ще ни дава такива състояния, че ще бъдем принудени да се обединим. Но в Исландия хората последни ще почувстват нуждата от обединение.

Въпрос: Не ви ли смущава, че те са щастливи, доволни от живота и не се нуждаят от обединение?

Отговор: Не. Пожелавам на хората щастие.

Кабала започва да се разкрива пред света, когато еволюцията стига до състояние, когато няма къде да отидеш. Тогава кабала казва: “Край. А сега това е мое.”

Въпрос: И вие казвате, че  те ще бъдат последни на опашката?

Отговор: Да. И ще стоят. На километрична опашка ще се наредят.

[243619]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed