Психологически опити или кабала?

Въпрос: Скоро се върнах от пътуване в Азия, където изучавах състояние, в което съм без мисли. В това състояние започнах да опознавам хората и постигнах състояние, в което да ги почувствам, да видя това, което искат и това, което аз искам да им дам.

Когато започнах да тренирам повече, започнах да усещам това прекрасно вътрешно състояние, създадено между нас, което се предаваше на всички наоколо. За това ли става дума, когато вие говорите за вътрешната светлина?

Отговор: Не. Не е същото. Вие говорите за психологически състояния, а аз – за духовни.

На първо място, когато изучавате кабала, ще видите, че това не са едни и същи неща.

На второ място, за да усетите, че сте жив, няма нужда да се вдигнете над нивото на егоизма, над вашата природа. Една такава психологическа тренировка ви помага в някаква степен да почувствате другите на по-дълбоко ниво и нищо повече. Това не е средство за излизане от егоизма и не за това говори кабала.

Съществуват многобройни техники в нашия свят, които привличат хората. Аз не ви казвам да спрете да правите онова, което ви интересува. В същото време, заемете се с кабала и ще видите коя техника ще ви помогне истински да излезете от вашия егоизъм, от нашата природа.

Откъс от KabTV, « Основи на Кабала» от 26/01/2020

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: