Имплантация на чип и пробуждане

Въпрос: Гражданите на Швеция сериозно са се увлекли по биохакинг. Биохакингът представлява имплантиране под кожата на чип, с размер на оризово зърно, на който са записани личните данни: номера на банковата карта, паспорта, други документи. Скандинавците твърдят, че животът им е станал много по-прост.

Накъде води такова по-голямо опростяване?

Отговор: Мисля, че това ще докара хората до разкриване на огромна вътрешна пустота. Ще им се наложи да направят нещо с това. Тук никакви чипове няма да помогнат. Ще трябва да потърсят по някакъв начин източник за напълване.

Човекът се изправя пред вечния въпрос: «А къде съм аз? За какво съм? Защо е всичко това? Всички тези чипове, компютърни екрани, телефони – към какво ме водят? Към това, че пред мен има всичко, мога да видя на малък или на голям екран практически целия свят, мога да се свържа с всички. А после какво? И защо? И седя пред празния екран и не знам нито какво да правя със себе си, нито с тях».

Това е добре. То ще ни доведе до търсене на правилния, истинския отговор на въпроса: «За какво е всичко това?».

Въпрос: Ако човек си задава тоя въпрос, той достига ли до отговора?

Отговор: Трябва да достигне. Няма да може изведнъж, отначало ще се мъчи, ще търси, но това е правилния път. Ще търси отговор за себе си! «А къде съм аз, къде е моето място в този свят?» това е потресаващо търсене и прозрение!

Въпрос: Но къде е тук щастието?

Отговор: Щастието е в това, че ще открие отговора. Изведнъж ще открие, че съществува такава сила, такава мисъл, която очаква този отговор и е готова да отговори на него. Това е среща със своя дух.

Въпрос: Човек ще разбере ли, че именно този дух го е насочвал към тази среща?

Отговор: Да. И тогава ще види всичко, ще осъзнае. Ще бъде като откриването на света – от началото, от зараждането, до края и всичко едновременно! Всичко ще стане ясно.

От ТВ програмата „Новини с Михаел Лайтман“, 27.01.2018

 

[242016]

 

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: