Падащата комета на обещанията

Обединена Европа не очакваше това да се случи толкова бързо. Като нарисувана в небето комета, тя прекоси зенита и тръгна към  линията на хоризонта.

Неотдавна кандидатите за присъединяване бяха внимателно подбирани и отхвърляни, а днес, ако ЕС е необходим на някой,  това са функционерите в Брюксел, които не представляват нито една държава или народ. А също  на елита и бизнесмените, които размиват границите в името на абсолютната власт. И въпреки, че агитационната машина е включена на пълен капацитет, много от тях вече проглеждат.

Ето защо ситуацията рязко се обърна – от Европа започват да бягат. Великобритания първа разбра какво не е наред. И дори  да се тресе от исканията на бившите „партньори“,  тези несгоди са по-добри от алтернативата – потапяне в блатото на европейските противоречия, в резултат на които ще има експлозия. Вярвам, че Англия ще се справи с всички трудности и ще разбере, че  навреме е скочила от падащата „комета на обещанията“.

Пред очите ни старата, спокойна, богата  Европа се превръща в горещ континент, в център на проблемите. „Жълтите жилетки“ завладяват Франция под общият възторг и съпричастност на хората. В Германия започва трудният преход от епохата на Меркел към нещо неизвестно и не окуражаващо.

В много страни десните сили от различни видове се готвят за реванш и ще го постигнат в следващите етапи на кризата. Кой знае колко силен ще бъде десният наклон? И какво да кажем за бившия социалистически лагер, който се събужда и гледа как да се освободи. Полша, Унгария, Чехия, Словакия – как се стремяха да прегърнат ЕС и колко преходен се оказа този роман.

Винаги съм казвал, че европейският проект ще се разпадне под собствената си тежест. Основателите на Европейския съюз го утвърдиха на нестабилните основи на кратковременната полза и дори го продадоха на заинтересованите страни. Какво друго можеше да се очаква от него, освен фиаско?

Но тук възниква основателният въпрос: ще бъде ли разпадането на Европейския съюз в полза на Европа? Мисля, че колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре. По-добре и за Европа, и за всички. Според мъдреците: „Когато се съберат мошеници – лошо за тях, лошо и за света.“ „Мошениците“ са егоисти, които мислят само за собствената си полза. Това е модерна Европа.

В ЕС се събра „клика“. Те не искаха истинско обединение на сърцата, за тях основното беше да обединят банки, пазари, валута, да се противопоставят на Америка, Русия и Китай. Съюзът им се е превърнал в сборище на егоисти, без значение с какви табели се прикриват. И такова сборище неизбежно води европейците към крах. След като премахнаха границите, те останаха чужди един на друг, дори  общият манталитет не ги спаси.

Предупреждавах за това и преди петнадесет, и преди двадесет години, но дали европейците можеха да ме чуят? Бяха пълни с големи планове и надежди. Но  еуфорията премина и се появи много ясно усещане за предстоящия колапс.

Да, тревожно е чувството, няма да свърши добре. Обърнете внимание как Съюзът се разделя с Обединеното кралство, как му  налага умопомрачителни  задължения. Това напомня за безмилостен развод чрез съд, с канибал-адвокати, когато едната страна просто възнамерява да „съблече“ другата страна: „Ако решиш да напуснеш, ще напуснеш разорена.“ Отношението към Великобритания е като предател –  твърдо, безмилостно.

В действителност никой няма да спечели от това. Ще стане по-зле, но в слепотата си те  не разбират законите на общата система.

Всъщност историята сега ни дава урок, показва ясен пример за това, какво е човешкият егоизъм. Днес в Европа, всички негови „ползватели“, всички потребители могат да се убедят какво е той в действителност, без юзда и без разкрасяване: „Искате ли да вървите с мен? Ето какво ще  ви донеса – пълна разруха във вашата благоденстваща държава!“

Но ще се  уплашат ли  лидерите на Европа? Ще проработи ли в тях инстинктът за самосъхранение? Едва ли.

Ще има битка. Очевидно дори и война. И нито един лидер няма да има сили да я спре. Защото вече няма лидери. Времето им е отминало и Европа показва това на света.

Защо? Защото историята прави ново завъртане. На прага на новата епоха, която по своята същност отрича единичните лидери и ние трябва да осъзнаем това възможно най-бързо.

Настъпва времето на великата среща. Човечеството се нуждае от „могъщо множество“ – 100-200 души, силни по дух, които разбират природата на егоизма и необходимостта да се издигнат над него. Те трябва да намерят сили да станат ядрото на бъдещото единство, да приемат необходимостта на времето, да се договорят, да се свържат помежду си, да се издигнат над себелюбието, да създадат нова, безкористна връзка и да изградят на нейна основа такава  система, която да управлява не само Европа, но и цялото човечество.

Това ръководство ще бъде установено на основа на равенство и равновесие, на общи интереси, на доброволно единство на страни и хора, без диктатура и насилие. Тя ще бъде добър пример и ще се държи не със сила, а с вътрешно сближаване.

Ще се съгласи ли човечеството на такова управление?

Човечеството няма да има друг изход, защото въпросът ще се постави в упор: или това, или обща война.

А това означава, че Европа все още има шанс за добър сценарий, но за това трябва да се създаде такова обединено правителство, което с първото си решение ще обяви общо европейско образование! Да, за възпитанието на единния европеец, на единния Човек. Той вече няма да бъде просто французин,  германец или италианец с всички негови предпочитания и антипатии. Това ще бъде неразделна общност, в която всеки ще се грижи за другия, всеки ще цени другия и ще поставя на преден план единството.

Вместо красиви теории и изсмукани от пръстите принципи, те ще имат ясно съзнание за общо семейство, обща хармония на човешките взаимоотношения. Поддържайки го, те ще поддържат мира и просперитета. И когато го нарушат, те ще нарушат самите закони на природата, което неизбежно ще доведе до бедствие.

Може да попитате, къде европейците ще намерят методика, която ще им позволи да реализират обединението, а няма да  попаднат в поредната илюзия?

Ще отговоря: методиката вече съществува – това е методиката на кабала. Тя вече чака в готовност и всички желаещи могат да я получат. Елате, вземете и използвайте. Просто не закъснявайте.

[238370]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: