Съгласието на Фараона

За да може народът на Израел да излезе от Египет, е необходимо съгласието на Фараона. Той трябва да научи и да разбере защо е необходимо това. И тогава Фараонът отваря за тях вратата и я затваря след тях, след като те излизат.

Това означава, че без разпространението на науката кабала сред народите по света, народът на Израел няма да може да поправи дори себе си. Не само няма да можем да реализираме поправянето в народите на света, но и няма да получим отгоре методиката в правилната си и съвършена форма, ако първо не се обърнем към всички народи, не попием техните желания и не ги издигнем към Твореца.

Трябва да действаме в средата на народите на света, това ще помогне на нас самите да се свържем повече, да се включим в Твореца и да станем проводници на светлината. Това е една затворена система. Разбира се,  става постепенно, но аз мисля, че вече стигнахме до такъв етап, когато народите на света трябва да приемат тази методика, разкриваща се в цялата си мощ.

По растежа на вълните на антисемитизъм, се вижда, че народите по света се нуждаят от методиката на поправяне. Щом Творецът възбужда тези вълни, значи Той по този начин, чрез народи по света, се обръща към народа на Израел и иска да пробуди в нас желание за действие. А ако не реагираме на Неговия призив, като не реагираха преди осемдесет години в нацистка Германия, то се случва катастрофа. Тъй като не искаме да забележим обръщението на Създателя към нас!

От урока на тема “Мисията на народа на Израел”, 07.02.2018

[221641]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed