Тайната на женската сила, ч.3

каббалист Михаэль ЛайтманАз мисля, че в нашия свят всичко зависи от жената. Ако жените днес се държат по различен начин, светът ще да бъде съвсем друг. В края на краищата всеки мъж, иска или не иска, осъзнато или неосъзнато, се ръководи от жена.

И това съответства на естественото устройство, понеже жената олицетворява Малхут, желанието за наслаждение – основа на природата. Ето защо ние управляваме света според желанието на жената.

Светът ще стане много по-добър, ако жените поискат от него да бъде по-стабилен, правилен, безопасен и не позволяват на мъжете да си играят на война и политика. Ако жените се заемат с мъжете: всяка със съпруга си и също, ако се организират всички заедно, тогава ще се получи огромна сила.

Жените са много сериозна сила, защото те не се увличат от футбол, алкохол, риболов, не изкачват планини. Жената по своята природа е много по-зряла от мъжа, който цял живот си остава малко момче. До края на живота си мъжът се увлича от разни игри, хокей, футбол, нуждае се от приятели, барове. Той, като дете, не може да живее без игри, за разлика от жената.

Много е тъжно да видим, че жените по цял свят не могат да се обединят, за да подредят света, да го направят поправен, стабилен, да принудят мъжете да се погрижат за това, което е нужно на жените. Защото има неща, които самите жени не могат да направят и по природа е задължение на мъжа да предоставя на жената необходимото.

Но трябва да разберем, че въпреки, че мъжете са задължени на жените, те сами нищо няма да направят, ако жените не го поискат от тях в правилната форма.

Преди всичко жената трябва да разбере, че всичко е в нейните ръце и, че по природа тя има право да се обърне към мъжа и да изисква от него. В природата на мъжа е да отстъпва на жената и да организира това, което ѝ е нужно: дом, домашно огнище, семейство, храна, икономическо благосъстояние. Всичко това е задължение на мъжа по природа.

Но ако жените не изискват, мъжете продължават да бъдат деца и да се забавляват със своите игри. Точно това се случва днес в човешкото общество. Щом жените не изискват от мъжете, те превръщат целия свят в игра: не им трябват семейства, не им трябват деца, никакви ангажименти, главното е да им е удобно и приятно.

Ние виждаме, че ако жената не удържаше мъжа в семейството, той би прекарвал цялото си време с приятели в развлечения. Проблемът е в това, че изискванията на жената към мъжа не са достатъчно силни и затова светът малко по малко се разпада

Аз много се надявам, че ситуацията ще се промени, но мисля, че промените трябва да дойдат през жената. Науката кабала казва, че всичко зависи от силата на жената, от женската част на човечеството. Така е било в много минали поколения, в които е имало пророчици и много важни жени, които пряко, открито или задкулисно са оказвали влияние на историята.

Жената в историята, а също в духовната история играе много важна роля. Казано е, че „зад всеки успешен мъж, стои жена“, която го направлява.

Предишни публикации:

Тайната на женската сила, ч.1

Тайната на женската сила, ч.2

Следва продължение…

От 946-та беседа за новия живот, 14.01.2018

[221069]

One Comment

  1. […] Тайната на женската сила, ч.3 […]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed