Тайната на женската сила, ч.2

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Изследванията показват, че жените много успешно се обединяват, когато излизат на някаква акция, за да се чувстват по-уверени. Защо за жените е така важно да се чувстват в безопасност?

Отговор: Жените много успешно се обединяват срещу външен враг. Те се нуждаят от усещане за увереност много повече от мъжете.

Тази потребност произхожда от природата на жената, защото тя е призвана да има дом, семейство, деца, свое място, собствени стени. На първо място, нейният дом е нейния свят. Човечеството трябва да разбере тази женска потребност и да я подкрепя.

Но жената не е способна да допусне в своята зона още една жена. Мъжът лесно може да го направи, но жената не може.

Именно защото предназначението на жената е да изгради семейство, домашно огнище, тя се нуждае от допълнителна мъжка сила, за да построи мъжа за нея „дом“. Мъжът за себе си нищо не би започнал да строи, би живял в някаква колиба или дори на улицата. А за жената е важен дома, децата и мъжа, целия свят.

Въпрос: Как жената може правилно да използва своите уникални свойства: способността да прави много неща едновременно, особената чувствителност, отзивчивостта си?

Отговор: Науката кабала отрежда на жената много важна роля. Жената пробужда мъжа, направлява го в живота му, както майката детето си, изисква от него. По природа сме устроени така, че женското изискване директно достига до мъжа. Иска това или не, но жената му влияе несравнимо повече, отколкото той на нея.

Ако жената иска да насочи мъжа си към нещо, тя непременно ще го направи. Мъжът по природа има слабост към жената и не е в състояние да издържа на нейния натиск, да се противопоставя. Ако мъжът говори нещо на жената, тя може изобщо да не му предаде значение. В нея има много голяма сила на съпротивление, затова тя може да не обръща внимание на неговото мнение и да отстоява своето.

Такива отношения са характерни само за хората. При животните самецът не участва във възпитанието на потомството. Раждането, изхранването, грижата за питомците – всичко е за самката. Има само примери в животинския свят, които са изключения, когато самецът поддържа връзка със своето семейство. Но обикновено неговата роля се ограничава до кратка среща, необходима за зараждането на новото поколение.

Обаче при хората е различно. Така е устроено от природата, че жената оказва на мъжа много по-голямо влияние, отколкото той на нея. Това е направено, за да можем ние, мъжете, да организираме за жените всичко, от което имат нужда. Такова е разпределението на нашите роли.

Предишна публикация:

Тайната на женската сила, ч.1

Следва продължение…

Тайната на женската сила, ч.3

От 946 беседа за новия живот, 14.01.2018

[221053]

3 Коментари

  1. […] Тайната на женската сила, ч.2 […]

  2. […] Тайната на женската сила, ч.2 […]

  3. […] Тайната на женската сила, ч.2 […]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: