Тайната на женската сила, ч.1

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Характерните свойства на жените са търпение, чувствителност, отзивчивост, способност да правят много неща едновременно, мекота и отстъпчивост, естетичност.

За жената е по-свойствена хармонията, по-силно е развита интуицията ѝ. Жената е по-чувствителна, семейна, духовна.

Изследванията показват, че жените са добри лидери, притежават широк поглед, гъвкавост на мисленето, умение да комбинират различни неща. С помощта на интуицията си, жените са способни да правят по-дългосрочни планове. Каква е тайната на специалната сила, която има в жената?

Отговор: Всъщност, в сравнение с мъжете, за жените са характерни по-положителни качества. Но можем ли да сравняваме женските и мъжките свойства? Всичките свои характерни качества жената получава от природата и затова те не са нейна заслуга. Има хора, които по природа притежават особена сила или ум, талантливи в музиката или живописта, а има и неспособни и слаби.

Жената по природа получава много добри, специални свойства, но само защото тя е жена. Не може да се каже, че е заработила тези качества, развила ги е в себе си. Ако аз можех по мое желание да си добавя добри свойства, то бих избрал повече женски качества, отколкото мъжки.

Въпрос: Според резултата от изследването, групата, в която присъстват жени, обикновено е по-интелигентна, способна да изпълни по-широк спектър от задачи. В какво се състои причината?

Отговор: Ако в мъжка група от изследователи добавят жени, това я прави по-съвършена от страна на природата. Защото нито един пол не е съвършен сам по себе си. И затова за групата ще е полезен женският ум и подход, по-високата им чувствителност към нещата, в сравнение с мъжете.

Въпрос: Обикновено жените повече съчувстват и съпреживяват, способни ли са на по-силно сътрудничество?

Отговор: Това зависи от ситуацията. Жените са много силни, когато трябва да се обединят за борба за своите права. Но когато изчезне общият външен враг: мъжете или държавата, с които трябва да воюват, отстоявайки себе си, при жените пропада силата за обединение.

Жената е много целеустремена и силна, когато е необходимо заедно с другите жени да се бори за своите права. Но с това нейните възможности да се свързва с другите се изчерпва. Тя не се чувства способна да се свързва с другите жени.

Във всяка жена по природа има своя собствена сфера, която не е готова да сподели. И тя не иска да се приближава и докосва до личната сфера на друга жена. Жените са много големи индивидуалистки в това.

Следва продължение…

От 946 беседа за новия живот, 14.01.2018

[220532]

3 Comments

  1. […] Тайната на женската сила, ч.1 […]

  2. […] Тайната на женската сила, ч.1 […]

  3. […] Тайната на женската сила, ч.1 […]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed