Таблетки за щастие

Съобщение: В САЩ има таблетки, които дават спокойствие и щастие на милиони хора. Това е “Ксанакс”.

През 2010г. заема дванайсто място в списъка на най-често предписваните лекарства. От тогава е едно от най-назначаваните психоактивни вещества от класа на бензодиазепамите.

Стивън Хейс, психолог от университета в Невада, вярва, че бензодиазепамите изпълняват интересна функция – компенсират недостатъците в еволюцията на homo sapiens.

Реплика: Светът се развива прекалено бързо и човек просто не е способен да се справи с всички предизвикателства. Тук на помощ идват постиженията на съвременната фармацевтика.

Ако при обикновените антидепресанти трябва да проведеш курс на лечение, за да усетиш действието им след седмица-две, то с “Ксанакс” ефекта е моментален: разстроен си – взимаш таблетка – успокоен си. Това лекарство е сравнимо с чашка кафе и по цена също.

“Ксанакс” отдалечава човека от проблемите. И ако животът го “държи за гърлото”, то подобни средства са спасение за него. И това ще работи, докато човек не осъзнае, че трябва да постигне истината, смисъла на съществуването. Само тогава ще изостави “успокоителните”, ще изхвърли “Ксанакс”-а и ще вземе в ръка книга по Кабала.

От ТВ програмата “Новости с Михаел Лайтман “, 08.02.2018

[224054]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed