Последното поколение: всеки ще заеме своята ниша

каббалист Михаэль ЛайтманВ обществото на последното поколение няма да има нито предприемчиви, нито изоставащи, защото всеки ще заеме своята ниша в общата душа и обществото ще разбере, че без неговото участие то няма да бъде цялостно.

Всеки човек ще бъде оценяван еднакво, тъй като тази система е интегрална. Затова в обществото на последното поколение няма угнетени и угнетяващи, преуспяващи и неудачници.

Въпрос: Защо тогава природата е разделила хората на класи?

Отговор: За да работят над себе си.

Въпрос: Ако в обществото на последнето поколение у някого възникне прекрасна идея, той ще може ли да я реализира?

Отговор: Ако ти се намираш в интегралната система, у теб няма да възникват каквито и да са идеи, които не би могъл да реализираш, бидейки на своето място. Ти не си длъжен да отиваш някъде и нещо да доказваш. Това, което възниква в теб, е необходимо точно за твоето място в равновесната система. Но доколкото сега ние все още не сме в нея, човекът се принуждава някъде някак да пробутва своите идеи.

Въпрос: Но това също ли възниква именно защото системата ми въздейства? Просто днес аз не го чувствам, а в обществото на бъдещето ще усещам и ще благодаря на системата за това, което се случва? Там ще съществува ли благодарността?

Отговор: Задължително. Чак до пълното щастие.

От ТВ програма „Последното поколение“, 07.08.2017

[216298]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: