На прага на „пост-егоистичната“ ера

Човечеството иска да знае защо и къде живее, каква е тайната на нашия живот и какво ще се случи след него. Откъде идваме, за да се родим в този свят? Къде отиваме след смъртта? Съществуваме ли просто като животни, които не чувстват нищо освен своето биологично, материално съществуване?

Тъй като физиката, химията, биологията, и особено квантовата физика се развиват, разкривайки нови форми на съществуване, откриваме колко сложен е нашият свят. Очевидно той се състои от много сфери, една вътре в друга, и съдържа множество форми на съществуване, които все още не са ни известни.

Живеем в малък фрагмент от реалността и е възможно тази реалност изобщо да не е реална, а само да се генерира в нашето много ограничено съзнание. Струва ни се, че съществуваме във физически тела в големия свят, в огромната Вселена, но всъщност всичко това се появява само в главите ни. Квантовата физика вече намира някои доказателства за това.

Това разбиране е от съществено значение за нашето отношение към живота. Представете си само, колко силно религията променя мирогледа на човека, когато той вярва, че живее в този свят заради евентуалното продължаване на живота след смъртта в някой друг свят.

Това напълно преобръща представата му за живот, което води до войни и конфликти, разделяйки и обединявайки  хората. Това е най-важният въпрос, тъй като изпълва със смисъл нашия биологичен живот в този свят и нещо извън неговите граници, както те ни изглеждат.

Ето защо е много важно да се стигне до правилно възприемане на реалността. И тук сме изправени пред съпротива от религии и всякакви вярвания, нерешителност на хората и науката.

Тази тема е затъмнена и скрита, не е прието да се говори за нея. Защото, ако говорим за това открито, ще има объркване, и това напълно ще преобърне философията на живота на човека, ще промени отношението му към своето съществуване и смисъла на живота. А това не е лесно.

Засега науката само започна да се досеща за това и учените постепенно започнаха да говорят за това. Много добре ще е, ако хората разберат, че всъщност нашият свят е изключително сложен и е само един от многото светове. Можем да променим себе си и след това ще се местим от свят към свят, само трябва да променим нашето възприятие, сетивните органи.

Когато преминаваме от едно потенциално стъпало към друго, губим връзката с този материален живот. Започваме да възприемаме живота по съвсем друг начин: не ограничен с някакви стотина години, а безкраен във времето и пространството, над всички ограничения.

Ако тази информация се появи навсякъде в медиите, тя би привлякла много хора в изучаването на науката кабала, защото именно това отваря възможността всеки човек да пътува между всички светове.

Ерата на властта на егоизма завърши. Човекът се е променил и егоизмът вече не може да го управлява. Егоистичната програма се изчерпа и малко по малко започнахме да се освобождаваме от тоталната власт на егото, от потребителското отношение към природата. Ето защо се чувстваме по-малко ограничени и започваме да чувстваме и да се  досещаме, че има нещо по-високо от нашето егоистично възприемане на света.

Надявам се, че в крайна сметка ще разкрием истината. И тогава всичко ще се промени: религии, вярвания, отношението  на човека към живота.

От беседа за възприемането на реалността, 26.12.2016

[213973]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed