Защо кабалистите съветват да се създава семейство?

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Кабалистите съветват да се създава семейство. Как и защо това влияе на духовното израстване на човека?

Отговор: В наше време това, може би, вече не е толкова актуално, както преди. Но, по принцип, условието за създаване на семейство идва не просто от земните нужди, които във всяко поколение се променят, особено сега, а от това, че, намирайки се в нашия свят, ние сме длъжни да се уподобим на Висшия свят.

Във Висшия свят има постоянна връзка между противоположностите, които в материалния свят се отпечатват като мъжка и женска част. Затова съществува изискването, че кабалистите мъже са длъжни да се женят.

Във всички времена е било така, че жените са искали да се омъжват, а мъжете не винаги са искали да се женят, още повече, че кабала ги е задължавала,  а жените вече не искат да създават семейство, смятайки, че това не е задължително за тях. Затова проблемът все още съществува.

Аз бих се отнесъл към това просто: ако искате – женете се, ако не искате – не се женете. Но ако ще се жените, то си изберете партньор, който ще ви помогне в постигането на висшата цел.

От видеоконференцията с учениците от курсовете по МАК, 21.05.2017

[209369]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: