Жените във властта

каббалист Михаэль ЛайтманРеплика: „За първи път в историята вътрешният кръг на световните лидери може да  заприлича на екип на образователна институция за съвместно обучение“.

Факт е, че сега все повече и повече на власт идват жени: министър-председател на Великобритания е Тереза Мей, президент на САЩ може да стане Хилари Клинтън, ООН вместо от Бан Ги Мун може да се оглави от жена.

Това явление се нарича „стъклена скала“. То се състои в това, че жените идват на власт по време на много опасни кризи, които мъжете избягват, защото се страхуват от провал и съдействат за издигането на жените.

Изследователите казват, че жените са по-отворени за  работа в екип, отколкото мъжете.

Отговор: Жените са по-открити, по-колективни, по-малко егоистични в екипна работа. Те имат нужда от подкрепа, събират около себе си екип, кръг, а мъжете правят пирамида /доминантност/.

Освен това, в тежки обстоятелства при мъжете се проявява подтик малко да се скрият зад жената. Той трябва да я чувства до себе си, както детето майка си.

Няма значение, че той е голям, солиден, здрав, може би и възрастен, все едно, в него живее този инстинкт. Нас ни е родила жена, ние сме възпитани от жена, кърмени сме от нея. Жената ни е пазила, обличала, къпала, бърсала. Затова, когато не сме уверени в себе си, ние се чувстваме малки и се нуждаем от женска, от майчинска подкрепа. Не напразно се казва, че зад всеки успял мъж стои жена.

От друга страна трябва да разберем, че тук е необходима правилната комбинация от мъже и жени. Проблемът е, че в днешно време и мъжете, и жените са егоистични и който и да дойде на власт, нищо добро не може да направи.

Мъжът  няма да се крие зад жената, а жената, за съжаление, макар и частично да ръководи екипно, то е без успех, защото нито единият, нито другият има методика за колективно управление.

Напият свят става толкова интегрален, че всичко свършва с това. И факта, че в различни страни на власт идват жени, в държави като Германия, Англия, Америка, Франция, говори, че мъжете усещат своята неувереност. Тя подсъзнателно стои в нас.

И затова от страна на природата всичко се проявява по този начин – напред излиза жената: силна, властна, спокойна, уверена, онази, която мъжете си представят като майка, за полата на която могат да се хванат.

Въпрос: Какво ни готви следващият век?

Отговор: Разбира се, следващият век не ни готви матриархат, но ни готви сериозно разклащане, защото жената във властта е признак за това, че ситуацията в света е матова.

Ние  трябва да разберем, че тук все пак е необходимо на аванс сцената да излязат мъжете. Точно мъжете трябва да овладеят методиката за поправяне на света, да видят своята роля и да я реализират.

А жените винаги се присъединяват към мъжете, а не трябва да се прехвърля всичко на тях. Необходимо е  да се вземе под внимание, че те днес са глави на държави, защото сме в задънена улица. Поправянето винаги трябва да мине през мъжете.

 

От ТВ програмата „Новини с Мехаел Лайтман“, 28.07.2016

[191401]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed