Войната на половете, част 4

Адам и Ева се връщат в Райската градина

Въпрос: Какви оръжия използват мъжете и жените във войната помежду си?

Отговор: За тази война мъжът и жената използват много широк спектър от оръжия, като се започне от съдилищата, затворите, общественото порицание, през роднините и децата, докато не се стигне до последната инстанция: изясняване на отношенията в спалнята.

Но работата е в това, че сега бягаме от тази война и не искаме да я водим. Затова младите хора не искат да създават семейство или се женят на много късна възраст. Вече не сме така зависими от семейството, както преди, защото държавата, обществото са в подкрепа на семейството и частично запълват това, което трябва да даде мъжа.

Жената с модерното домашно оборудване по-малко се нуждае от физическата сила на мъжа и не зависи от него. А мъжът по-малко зависи от жената, защото има микровълнова фурна, полуфабрикати.

Мъжете и жените все повече се отдалечават един от друг. Затова, ако все пак искаме да запазим семейството в правилната форма на съществуване на човечеството, е необходимо да стигнем до такова съединение между мъжа и жената, когато Шхина, висшата сила на природата, ще се разкрие между тях.

И затова е необходимо специално образование, което ще ни научи да се свързваме или поне да започнем да се приближаваме един към друг. Днес между мъжете и жените възниква физически разрив и точно тук е нужно да се намеси интегралното възпитание и да започне да го намалява, сближавайки противоположните страни.

Трябва да се обясни на мъжете и жените колко много губят от своето отделяне и колко много могат да спечелят от правилното свързване, а също да се научат как да го постигат. При правилно свързване Шхина се разкрива между нас, това е съвсем различно ниво, усещане за живот, което се нарича Рай. Адам и Ева се връщат в Райската градина!

А ако не го правим, то губим не само възможността да живеем в Рая, но и изобщо целия живот, защото никой не е доволен от него.

Въпрос: Съпрузите, които живеят в Рая все още ли ще водят война помежду си?

Отговор: Те няма да воюват, защото ще се допълват над цялото разкриващо се зло. Всички престъпления ще се покрият с любов.

От 707 беседа за новия живот, 31.03.2016 г.

[182444]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed