Какво ни прави по-силни

Реплика: Учените мислят, че мантрата „това, което не ни убива ни прави по-силни“ е много точна и правилна. 70% от населението е съгласно, че всичко, което се случва в живота им ги прави по-силни.

Отговор: Наистина всички страдания, които идват при нас, в крайна сметка ни укрепват, издигат, движат ни напред.

Това е точно кабалистичен принцип! Аз много се радвам, че хората най-после правят правилен извод. Въпросът сега е как реално, продуктивно, целенасочено да използваме тази възможност.

Когато при мен идва поредица от страдания, аз трябва да знам по какъв начин да извлека полза от тях, както в източните бойни изкуства, когато те нападат, а ти използваш енергията, силата на противника, за да го хвърлиш. Трябва да се научим как да постъпваме във всички случаи на нашия живот.

Човек използва отрицателното състояние, за да се издигне над него. Ако искаш да се избавиш от някакво негативно въздействие, трябва правилно да се издигнеш над него и тогава започваш да разбираш библейския принцип “злото, което е против теб“ – „помощ срещу теб“. Тоест, на теб ти се изпраща „зло“, а ти го използваш като помощ.

По този начин човек може да се издигне духовно, защото всички получени в течение на живота отрицателни въздействия могат да бъдат използвани положително.Тогава ние бързо ще се издигнем над себе си.

Въпрос: Може ли към това да отнесем кариерата на човека, отношенията с близките, със семейството?

Отговор: Всякакви отрицателни въздействия! Аз практически всеки ден се издигам над всичко, което се случва в моя живот: над десетки и стотици различни усещания, негативни влияния и удари.

Въпрос: Какво означава „да се издигнеш над това“?

Отговор: Да се издигнеш към Твореца, от който идва всичко. По този начин аз Го разкривам, изпращащият ми отрицателни въздействия, които ме призовават да се издигна над тях, към Него.

Въпрос: Тоест, Творецът е именно в отрицателните удари?

Отговор: Да. Неговият замисъл е в тези удари и, ако аз правилно ги разгадавам и използвам, Го разкривам.

Всичко е много просто. Издигайте се!

От ТВ програмата „Новини с Михаел Лайтман“, 20.03.2016 г.

[180307]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: