Жените поумняват от любов

Реплика: Учени от Сиракузкия университет в Ню Йорк са провели изследване и са установили, че жените стават по-умни от любов, а мъжете по-глупави.

Отговор: Факт е, че когато мъж гледа красива жена, губи ума си. Такава е нашата природа, няма от какво да се срамуваме и лицемерничим. Когато в мъжа започнат да работят хормоните, нищо не може да се направи. Жената гледа ума, а мъжът красотата, плътта, това го привлича, надделява и той не очаква нищо друго. Под „плътта“ той очаква да срещне глупачка и нищо повече не му е необходимо! Важното е външността да съответства на неговия вкус.

А жената не гледа външния вид на мъжа. Тя го оценява или по ума, или по портфейла. Съгласно своята природа тя ще свикне с всеки мъж, а мъжът- не Той трябва през цялото време да скача „от клон на клон“, защото по своята вътрешна структура е ловец.

Жената е родена домакиня. Тя има къща, основа, тя трябва да ражда деца, да съхранява домашното огнище, семейството.

Мъжете и жените имат абсолютно различни послания, различни вътрешни основи и затова не могат да се сравняват.

Това е било известно на нашите далечни предци още преди десетки хиляди години. А сега ние дойдохме до „унисекса“, когато не разбираме разликата между мъжете и жените, толкова сме оглупели. И сега отново се връщаме към това, откривайки кои сме.

Въпрос: Какво е „влюбване“?

Отговор: Това е комплекс от напълно външни въздействия на човека, върху неговите хормони, които изведнъж се възбуждат и той попада под тяхната власт. Това може да предизвика и електрически сигнали, и мисли, и вълни – всичко, за което се сетите.

Въпрос: А какво е любов от кабалистична гледна точка?,

Отговор: От гледна точка на кабала любов се нарича взаимното допълване един друг, което съзнателно се строи от мъжа и жената над всички проблеми към правилното им решение.

На това е необходимо да се обучаваме, към това трябва да се стремим. Аз се надявам, че следващото поколение, в краен случай по-следващото, вече ще бъде готово за това. Хората ще започнат да разбират как да изградят между тях отношенията които се наричат „любов“.

И това няма да зависи от нищо. Те ще започнат отвътре да се програмират за правилно взаимно съчетаване.

От ТВ програмата „Новини с Михаел Лайтман“, 18.02.2016

[177710]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed