Космически гробища

пустыняРеплика: В космоса се е натрупало огромно количество отпадъци. Учените смятат, че това може да бъде повод дори за въоръжен конфликт между страните.

Отговор: Произходът на тези отпадъци не е ясен. Може би това да са военни обекти, специално пуснати за да създават пречки във комуникациите и пр. Всичко това показва, че никак не сме се придвижили напред в движението си да станем хора.

Когато при археологически разкопки разкриваме определени пластове, обикновено казваме: „Добрахме се до културен слой“. Към него се отнасят разбити парченца, скелети и разни остатъци от минали състояния, т.е. всичко, което човекът е изхвърлил и което след него гние.

По същия начин постъпваме с космоса. Колко  ли космически обекти се пускат? Казват, че вече е загубена връзката с десетки военни спътници и те просто се мотаят там. Скоро няма да можем да излитаме в космоса.

Затова, гледайки отстрани нашата Земя, можем точно да кажем: „Те са се погребали под своя  „културен слой“!

Реплика: В съобщенията пише точно така, че в най-близкия космос има повече от трилион отломки, различни по размер.

Отговор: И те ще се въртят там хиляди години! И когато вече няма да има на Земята така нареченото културно човечество, а неговият културен слой ще кръжи из космоса. И бъдещите поколения, ако някога отново възникнат на Земята, ще могат,   разкопавайки този космически боклук – нашия културен слой – да мислят за нас.

Реплика: По тези отломки може да се каже какви сме били: завършени егоисти, които не ги е грижа за бъдещето поколение.

Отговор: Хората не могат да се споразумеят да спрат всичко това. Човек оставя след себе си само мръсотия, отпадъци, при това не екологични, които участват в кръгооборота на природата като естествените отпадъци от организма.

Въпрос: Защо не се замисляме за бъдещите поколения?

Отговор: Защото сме егоисти! За нищо не можем да мислим. Навярно единствено за децата и малко за внуците, а иначе за никой друг и за нищо. Егоизмът толкова ни ограничава нас – великите и способните, принижавайки ни до „под пояса“.

Достигнахме до задънена улица – и това е добре! Ако осъзнаем, че сме достигнали до това ниво, но че има възможност да се издигнем именно от дълбината на падението – точно тук можем да направим най-големия пробив. Кабала призовава към това и ни го обещава. Да се надяваме, че така ще бъде.

[175793]

От ТВ програмата “Новости с Михаел Лайтман”, 25.01.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed