Програмата на живота, част 5

каббалист Михаэль ЛайтманБягане с препятствия

Въпрос: В бъдеще, новите технологични открития ще подобрят нашите органи за възприятие. Вместо очила ще носим чип, имплантиран в очите, а вместо телефон – чип в ухото или мозъка. Този процес ще доведе ли до напредък за човешкия род?

Отговор: Хората не се развиват по този начин. Вместо напредък, това ще даде възможност на другите да ни контролират. Ако в мозъка ни е имплантиран компютър или мобилен телефон, би било възможно някой да се свърже с нас и да ни прожектира филм, който да замести реалността. И така, през остатъка от живота си да лежим в леглото, мислейки, че пътешестваме по света.

А как можем да бъдем сигурни, дори и без да имаме чип, имплантиран в мозъка, че нашият свят днес не е халюцинация? Живеем в матрица, в програма. Човешкият напредък е възможен, не с помощта на високи технологии, но само в резултат на вътрешно развитие. С помощта на науката кабала ние се научаваме да възприемаме ново ниво, висшия свят, който е съвършен и вечен.

Кабала развива в нас нов орган за възприятие – любов към ближния. Чрез него ние постепенно започваме да усещаме един нов свят. Трябва само да преодолеем една психологическа бариера. И тя е възможна за преодоляване, тъй като не е стена, а само малко препятствие, като при бягането с препятствия. Заедно можем да прескочим тази психологическа бариера и да започнем да усещаме нова реалност.

Когато го направим, ще открием, че всичко зависи от нашето отношение. Ако отношението ни към другите се влоши, ще се върнем обратно към нивото на този свят, т.е. ще паднем от горното измерение. Обаче ако поправим отношението си към другите, отново ще се издигнем на нивото на висшия свят.

От предаването „Нов живот“ по KabTV 9/8/15

[167633]

Други статии на тази тема:

Програмата на живота, част 1

Програмата на живота, част 2

Програмата на живота, част 3

Програмата на живота, част 4

2 Коментари

  1. […] Програмата на живота, част 5 […]

  2. […] Програмата на живота, част 5 […]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: