Порнография по детския канал

Въпрос: Съдът удовлетвори искането за забрана за показването в прайм-тайма по израелски телевизионен канал на порнографския сериал „Тийнейджъри“.

Постановиха, че този серил може да се показва след 22 часа за деца над 14 години. Какво е вашето отношение към приобщаването на децата в тази възраст към това?

Отговор: Децата трябва да се образоват, но правилно, защото още от 10 години започват да проявяват интерес към противоположния пол.

Ако това е нужно на детето, а сексуалното възпитание наистина е необходимо от определена възраст и ако трябва децата да се образоват, това не трябва да бъде в 22 -23 часа, а във време, в което ще могат да гледат предаването.

Помня, че започнах да се интересувам от този въпрос когато бях на 12 – 13 години. Майка ми беше гинеколог и в нашата домашна библиотека сред множеството книги имаше и книги по гинекология.

Те стояха на горните рафтове, но аз се качвах до тях, вземах тези книги и ги разглеждах. Разбира се, все още нищо не разбирах от това, но мама сама ми обясняваше и разговаряше с мен по тези въпроси. Така че, знаех нещо.

Но това определено е необходимо. Само трябва да се поднесе на децата правилно, не преувеличено, не нецензурно, а по добър начин, с човешки, хуманистичен подход.

Трябва да се обяснява на децата как се случват тези неща при животните и човека, защо, за какво, по какъв начин това може да се използва, за да се наслаждават на живота. По принцип сексът привлича хората, защото той е най-големият източник на наслаждение в нашия живот. Значи трябва правилно до ги въведем в това.

От ТВ програмата „Новини с Махаел Лайтман“, 18.12.2015

[172572]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed