Капризите на времето и капризите на егоизма

каббалист Михаэль ЛайтманКабала предлага нова,  особена методика, която позволява на човека да поправи себе си, а не обкръжението си. Продължавайки да правим опити да поправим околната среда, ние само окончателно ще я загубим.

Само за сметка на своето собствено поправяне ще поправим целия свят. Защото тогава човек ще престане да разваля околнатa среда и ще започне да мисли за това как да я възстанови до първоначалното и състояние.

Ние вече разрушихме природата толкова много, че не се знае какво ще се случи по-нататък. През следващата година се очаква горещината през лятото да надвиши 50 градуса, да има бури, земетресения, повишаване нивото на океана с няколко сантиметра. Много градове, намиращи се по крайбрежието ще останат под вода.

Времето ще бъде така непредсказуемо, че самолетите няма да могат да летят. Океаните така ще се вълнуват, че ще се прекрати корабоплаването. Поради невежеството си сме предизвикали такива природни явления, против които сме безсилни и няма да можем да оцелеем при такива условия.

Нямаме друг изход, освен да се заемем с излекуването на проблема от корена му, тоест, да поправим човешката природа. Това поправяне ще повлияе на всичко пряко и косвено.

Ние се намирме в една интегрална система, затова поправяйки човека, директно влияем благоприятно на климата и на всички природни системи. Освен това, когато човекът се поправи, вече няма да вреди на природата и тя постепенно ще може да се върне към равновесното си състояние.

Надявам се, че 2016 ще бъде година за критично осъзнаване от човека на неговите действия и състоянията, до което  те са го довели. Ще разберем каква е причината за това, че сме  в такова положение, как да отстраним последствията от поведението си и причината за него.

Да се надяваме, че човечеството ще размисли и ще започне да се поправя преди да се въвлече в нова световна война. Тогава, накрая, ще видим положителни промени за първи път през цялото време на последното поколение.

От 663- та беседа за новия живот, 22.12.2015

[173122]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed