Кабала не се занимава с предсказания

Въпрос: Как изглежда близкото бъдеще на човечеството от висотата на духовния свят?

Отговор: Не мога да кажа това. Може само да се завиди на такива хора като Волф Месинг, които са могли да предсказват, но само на материално (животинско) ниво, и да говорят за бъдещото състояние на човека и човечеството.

Кабала също дава тази възможност, обаче кабалистите не я използват.

А ето какво всъщност представлява кабала. Кабала е възможност да се управлява бъдещето, да се доведе до по-добро състояние. Затова не мога да го предскажа – не го знам. Мога само приблизително да кажа какви състояния ни очакват, но какви ще бъдат в действителност, зависи само от хората.

Кабала се занимава не с предсказания, а с подобряване общото състояние на човечеството и затова сега тя се разкрива специално, за да повдигне цялото човечество на следващото стъпало. Тепърва ни чакат още много стъпала на развитие.

Мислим си: ”Вселената съществува четиринадесет милиарда години! Земята- четири милиарда години! Човечеството – стотици хиляди години! Нашата епоха – десетки хиляди години!” Тези мащаби ни се струват огромни.

А всъщност, в сравнение с други по-велики мащаби, това е само малък отрязък от време. Той дори не се измерва в секунди, защото времето тече само по отношение на нас.

Пред нас има още много стъпала, които трябва да преминем: трябва да излезем от сегашното състояние и да влезем в следващото, а от него – в по-следващото и така нататък. Кабала говори за изминавания от нас огромен кръгооборот. Затова не трябва особено да се задържаме на това стъпало, то не е толкова комфортно.

От урока на руски език, 20.09.2015

[167479]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed