Всеки има личен облак от микроби

laitman_2008-12-07_6468Изследване: Всеки човек е обгърнат от индивидуален «облак», съставен  от милиони негови собствени бактерии, твърдят учените от Орегонския Университет.

Не е възможно да минем покрай друг човек и да не отнесем върху кожата си и в белите си дробове част от неговите бактерии. Комплекта от бактерии, вируси и гъбички, живеещи по кожата и в организма, превъзхождат по численост собствените ни клетки 10 пъти.

Всеки човек има своя специфична миризма, обусловена от това какво пълзи по него. Чрез  предаване на бактерии хората постоянно си «обменят» един друг.

Във всеки индивидуален «облак» присъстват бактериите стрептококи, обитаващи устната кухина и дихателните пътища, както и кожните паразити. Тази бактериална комбинация е достатъчна, за да се установи кой е бил в стаята.

Реплика: Всички ние сме напълно свързани не само помежду си, но и с цялото непрекъснато пространство. Можем да си представим връзките ни като безкрайни непрекъснати нишки, съединяващи всичките елементи на творението в едно единно цяло. А бактериите са само малка външна проява на пълното ни единение.

[167043]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed