Кабала – средство за разширяване на съзнанието

каббалист Михаэль ЛайтманРеплика: Сега се провеждат много интересни опити с холограми, основани на принципа на квантовите връзки. Взема се обща холограма, която се разделя на отделни части и във всяка от тях е общата картина.

Тези части се раздават на хората и ако някой се опита да измени нещо в своята част, то картината веднага се променя при всички. Очевидно това е много близко до описаното от кабала?

Отговор: Да. Това е изумително свойство на света, което от нашето ниво е сложно не само да се усети, но и да се изрази.

Въпреки това, всички свойства на дуалността, свързанoстта на частиците, холографността ще  ни доведат до намирането на мост между науката кабала и обикновената наука.  Тогава ще можем да предложим кабала на света.

Учените ще видят в нея ясни решения,  въпреки, че не могат да ги използват веднага. Ние не им предлагаме уред, с който веднага да се въоръжат.

Те ще видят в кабала логично продължение на днешната наука, нейния подход, на какво се опираме днес в осъзнаването си, чувстването, постигането на света и какво ще се открие по-нататък пред нас. Това са буквално нови хоризонти.

На съвременните учени не трябва да им се говори да вярват в това. Още щом  разберат, че всичко зависи от вътрешното им осъзнаване, веднага ще усетят необходимост от разширение на своето съзнание. Разширяването означава да се издигнат над себе си. Издигането над себе си е излизане от егоистичното „аз“ в алтруистично „ние“.

Това ще подтикне много учени към лична промяна, защото ще почувстват, че им се открива изумителна вселена. Всички закони на Айнщайн, Хю Евърет и др. ще започнат да съществуват в тях на нивото, скоростта, тънкостта на всички физични и химични изменения, които сега им убягват, но вече по малко ги напипват. Те просто ще съществуват в тях!

Тяхното съзнание ще се издигне на ниво, на което тези скорости, свойства, несъответствия /сегашното ни съзнание/, между всевъзможните резултати от днешния опит ще станат за тях тяхно вътрешно ниво.

Не трябва да се напрягат и да си представят, какво е разкрил например Айнщайн, защото за тях това ще бъде тяхното ниво, като нивото на детето, което сега изучава най-лесния закон на Нютон.

Надявам се, че това ще привлече учените и те ще видят, че съществува следващо ниво на науката. Тогава кабала няма да им се струва замяна на всички материални науки в света, а ще стане средство за разширяване на тяхното съзнанието, което ще доведе към по-нататъшно развитие на всички науки.

От ТВ програмата „Кабала и науата“, 07.10.2015

[168611]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: