Защо мързеливите живеят по-дълго?

каббалист Михаэль ЛайтманМнение: Счита се, че ставането рано, наситения работен график и активното занимание със спорт водят до успех, здравословен живот и дълголетие. Но Питър Акст и Михаела Акст-Гадерман, автори на „Мързеливите живеят по-дълго“, сочейки скорошни изследвания, обясняват, че това е заблуда…

Сутрешното бягане с цел да предотвратим инфаркт може да доведе до инфаркт, а изтезанията във фитнеса, са в най-добрия случай безполезни. В най-лошия случай, ще причинят вреда на организма. А да мързелуваш и да спиш до късно е полезно…

Установен е оздравителен ефект при изгарянето на 500 калории на седмица посредством двигателна активност. Ежедневни упражнения, като работа в градината, разходка с кучето, измиване на прозорците или качване по стълбите са достатъчни за поддържане на здравето и тонуса.

Ако се придържаме към теорията за жизнената енергия, физическата дейност само изразходва ценни енергийни запаси. Спортът не може да бъде гаранция за здраве и дълголетие.

„Всички неща са отровни, тъй като няма нищо без отровни качества. Дозата е това, което определя дали нещо ще бъде отровно“, твърди Парацелз. Това се отнася и до спортните тренировки. В модерната литература, спортът отново и отново се счита като защита срещу рак. Но това навярно важи само за умерената физическа активност. Интензивните атлетични натоварвания не носят никакъв здравословен ефект в това отношение. Дори могат да повишават риска от възникване на рак и други заболявания. За да защитим своето здраве, не си струва да се занимаваме с видове спорт, при които нормата е издръжливостта.

Според множество проучвания, дозирана двигателна активност ни защитава от сърдечно-съдови болести и укрепва здравето. Не са необходими интензивни натоварвания. Достатъчно са дейностите, които правим всеки ден: разходка на кучето, пазаруване, изкачване на стълбите или окосяване на ливадата. Старайте се да се движите редовно. Програмата се състои от половин час енергично ходене 3-4 пъти на седмица и разтягане на мускулите за 10-15 минути 3 пъти седмично. Повече от това не е нужно. От гледна точка на теорията за обмена на веществата, тази програма е оптималната основа за дълъг и успешен живот.

Коментар: Всъщност, според кабала, не е нужно човек да се занимава с особени упражнения за развитие на тялото. За поддържането му в норма е достатъчна нормалната активност. И дори е казано „Седящият увеличава знанието“.

[167305]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: