Докато старото не умре, новото няма да се роди

каббалист Михаэль ЛайтманВъпрос: Какво се случва с нашия свят? Децата попадат в психиатрия, след като са се нагледали на документални филми за жестокости. Хората са готови на всичко заради успеха.

Отговор: Това е поколение, на което е писано да умре, за да се роди в него ново поколение. Именнно на почвата на умиращия стар свят се ражда новия свят, изчистен от всички пороци, съществували преди това.

Но старият свят трябва окончателно да изгние и да се разложи. Необходимо е да се вземат от него само искри, които може да се изберат и да се пренесат в новия свят. Ние сме длъжни да използваме този свят, за да помогнем за раждането на новия свят, на новото поколение.

На 19 годишна възраст, обучавайки се  във факултета по медицинска кибернетика в университета, попаднах на стаж в родилен дом – в операционна и родилна зала. Преживях истински шок от това, в каква мръсотия и кръв се ражда човек, като животно.

В кабала съществуват духовни понятия, които се наричат „нечиста кръв”, „кръв на раждането”. Това са  особени духовни сили. В духовния свят действат само сили,  а в нашия свят те се реализират в тази форма на раждането.

Силите, формиращи зародиша и след това избутващи го навън, са силите на природата. Тези процеси се управляват от висшата сила, Твореца, тласкайки всички към развитие.

Но това е не само при материалното раждане, но и при раждането на произведения на изкуството, които също изискват много страдания и вътрешна революция. Това е неизбежна част от процеса на всяко ново раждане.

Най-важното е да се гледа в бъдещето и да се вижда всичко това, което се случва с раждането на новото поколение, на новия живот. Ние изхвърляме от нашия свят цялата смет и постепенно изваждаме от него новороденото бебе.

Този новороден още е мръсен и изцапан с кръв. Но ние скоро ще го изчистим, ще го отрежем от пъпната връв на стария свя, от целия предишен живот, ще го измием, за да стане чист и красив и накрая ще го шляпнем, за да нададе глас. Така ще се роди новият народ, новият свят.

Из ТВ програмата „ Научете за себе си”, 18.09.2015

[166985]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: