Защо сърцето е по-силно от разума

каббалист Михаэль ЛайтманСъобщение: Молекулярните биолози откриха, че сърцето е най-важната ендокринна жлеза в организма.

Като отговор на нашия опит в света, то произвежда и секретира главния хормон – ANF, който оказва дълбок ефект върху всяка операция на лимбичната система, наричана „емоционален мозък“.

Той включва област от хипокампа, където се извършва процесът на запаметяване и обучение, там се намират центровете за контрол на цялата хормонална система. Неврокардиолозите откриха, че до 65% от клетките на сърцето са нервни клетки, а не мускулни, както се е смятало по-рано.

Те са идентични на нервните клетки на главния мозък. И работят чрез същите тези съединителни звена, които се наричат ганглии, със същите тези аксони и дендритни съединения, които функционират в главния мозък, а също така за сметка на същите тези видове мозъчни невротрансмитери.

Най-общо, сърцето е ‚мозък“, ганглиите на които са свързани с всеки крупен орган в организма, с цялата мускулна система, което позволява на хората еднозначно да изразяват чувствата си.

Около половината от нервните клетки на сърцето участват в предаването на информация, постъпваща в сърцето от цялото тяло, което позволява да се подържа работата на тялото като единно хармонично цяло. А другата половина осъществява постоянна нервна връзка с „емоционалния мозък“ в диалог между сърцето и мозъка.

Реплика: Съгласно науката кабала, сърцето и мозъкът са съединени и работят над включването на целия организъм, при това сърцето чувства и мисли (лев мевин), и едва след това се включва само мозъкът като механизъм, изпълняващ решенията на сърцето.

Но строго казано, сърцето и мозъкът не са решаващи – всички решения се случват на висшето ниво на природата, където всички светове и това, което ги напълва, се намират в пълна взаимовръзка, в едно поле на управление.

[164948]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed