Методика за изход от глобалната криза

laitman_2011-06-10_2472_wКонгрес в Гуадалахара: „Едно сърце за всички”. Предварителен урок

Науката кабала е методика за обединение на хората, която казва, че преди всичко е необходимо поправяне на човека и тогава всичко, което той прави, ще е за добро.

Ако се опитваме да се обединим според своя естествен, вътрешен стремеж, без да сме се поправили, започват конфликти и проблеми.

Видяхме до какво доведе подобно обединение на Европа в единен европейски пазар. Вместо да направят това обединение полезно за всички, европейските страни се скараха помежду си. Тъй като те предварително не поправиха отношенията помежду си, ограничавайки се единствено до делови сделки, в крайна сметка се прояви егоизмът.

Науката кабала ни обяснява как да се обединим правилно. И затова тя е толкова важна за нас, именно в наши дни, когато се разрушава семейството, прекъсват се връзките с приятелите и хората се стремят да живеят сами. Ако се обединяват, то е единствено с егоистична цел, която в края на краищата води до експлозия, до развод.

Егото порасна дотолкова, че на нас ни се налага да се учим на методиката на обединението. Психолозите, социолозите не могат да обяснят защо се случва това. Но напоследък те вече достигат до извода, че това е обща тенденция в целия свят и изпадат в объркване.

Науката кабала трябва да се разкрие в съвременния свят като методика на доброто обединение. Тя е необходима навсякъде, където човечеството открива своята неспособност да се обедини по добър начин и започва да разрушава връзките.

Като резултат виждаме разводи в семействата, кавги между децата, ужасни битки в училищата, конфликти между родители и деца, на работа между работодателя и работниците.

Конфликти стават навсякъде: между държавите, в международната политика и във всяка страна, между партиите. Във всеки народ има стълкновения на множество противоречиви мнения, течения и фракции.

Скоро ще се почувстваме съвършено разединени, разпръснати, отделени един от друг. Разединението достига до такива мащаби, че човек даже вътре в себе си ще започне да усеща толкова различни стремежи, че ще изпадне в объркване, изгубвайки всякакво спокойствие и вътрешно равновесие.

Човечеството ще изпита пълно отчаяние и безсилие, и тази криза постепенно се развива, стъпка по стъпка. Има страни, в които тя се проявява повече, а в други засега по-малко. Но разединението се разпространява като епидемия и в крайна сметка ще обхване целия свят.

То ще стане толкова огромно, че нито един човек няма да знае как да се свързва правилно с другите, в него ще се появява такъв вътрешен ступор, неразбиране, безчувственост. Затова се разкрива науката кабала, която е призвана да обедини хората в един човек с едно сърце. Тя има достатъчна мощ, за да направи това.

Тъй като, без връзка помежду ни, без правилна комуникация, ние ще спрем своето развитие.

Вече виждаме симптомите на такава деградация в света, съдейки по това, което се случва с младото поколение, какво разделяне има между мъжете и жените, нежелаещи да създават семейство, да раждат деца, колко популярни станаха наркотиците. Човек иска да се вглъби вътре в себе си и колкото е възможно по-малко да чувства външния свят, в който няма нищо приятно.

Затова науката кабала, която се занимава именно с правилното обединение между хората, ще стане толкова търсена и необходима за всички.

От предварителния урок на конгреса в Гуадалахара, 17.07.2015

[163270]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: