Минималната работна заплата е равностойна на бедността

laitman_2011-09_6568Изследване : Проблемът с бедността в света с всяка изминала година все  повече се изостря. Неравенството в доходите се увеличава, а различните социални програми не дават необходимия резултат.

Днес дори минималната заплата, която на теория трябва да обезпечи скромния живот, не ни осигурява избавянето от бедността – минималната работна заплата при пълен работен ден от 40 часа на седмица не позволява да се пресече чертата на бедността.

Реплика: Светът трябва да се откаже от предишното си отношение към работата, заплатата, пенсиите и другите социални параметри. Трябва да започнем да се отнасяме към обществото като към едно  цяло, на което трябва бъдат обезпечени всички необходими условия за съществуване. Да се задължат всички да участват в непрекъснато действащия курс по интегрално възпитание.

Ако някой поиска да получава повече от „необходимото ниво“ или ако обществото се нуждае от неговата работа – то ще поощрява работата му. Длъжни сме да откъснем получаването на „насъщното за съществуване“ от всички условия, освен от занятията в курса по интегрално възпитание.

Може да се започне с предоставяне на желаещите „Парични помощи за съществуване“ при условие, че те посещават „Курса по интегрално възпитание“. При това да се отменят всички други парични помощи.

[159077]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed