Протекция за разкриване на Твореца

laitman_2010-11-09-11_6635Въпрос: Каква е тази сила, която е създала програмата на творението и за какво? Подготвят ли ни за нещо, което е скрито зад всичко случващо се?

Отговор: Несъмнено! Подготвят ни за разкриване на Твореца за творението в този свят. За това е предназначена науката кабала, защото всеки човек е задължен да разкрие Твореца.

Творец (на иврит Бо-ре) означава „Ела“/“Бо“ и „Виж“/“Ре“. Така Го наричаме, доколкото човек идва и разкрива.

Въпрос: Къде трябва да дойде, за да види?

Отговор: Към постижение, към усещане, към това, че развиваш себе си с помощта на двете противоположни сили, между които разкриваш висшата система и същността на нейната вътрешна програма. Това се нарича Творец.

Това е истинската наука, защото тя така и се нарича: науката кабала. Идваш до това разкритие по научен път, както и във всяка друга наука.

Въпрос: Какво трябва да прави човек, за да проникне в тази система, в този „компютър“?

Отговор: Само да осъществява препоръките на кабалистите: да отиде да се учи, да изпълнява действията, развиващи в него шести сетивен орган, с помощта на който разкрива Твореца, висшия свят. Както човек усеща нашия свят, така ще разкрие допълнителната реалност, която ни управлява, придружава ни, организира всичко за нас.

Въпрос: Можете ли да се застъпите за мен, да ми помогнете да проникна в този „компютър“?

Отговор: Именно, това правим. Но се изисква да вложиш малко усилия за това: да идваш да се учиш, да участваш в различни действия, които развиват твоите сетивни органи. Тогава започваш да усещаш чрез този свят системата, която те привежда в действие. Пред теб всичко е открито.

Въпрос: Като изучаваме науката кабала, ние изучаваме ли тази система?

Отговор: Единствено това! Нарича се „разкриване на Твореца за творението в този свят“ – разкриване на системата за висше управление на всеки човек, намиращ се в нашия свят.

Въпрос: Някакво философско учение ли е, науката кабала?

Отговор: Не. Философията, това са схоластични разсъждения без някакви съществени резултати в нашия живот. Докато кабала е много практична наука. Тя разкрива висшия свят за човека и го обучава как най-правилно да управлява своя живот.

От програмата на радиостанция 103FM, 12.04.2015

[158621]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация: