Леността е заложена в гените на човека

laitman_2011-08-23_7208_wИзследване: Гените са отговорни за нежеланието ни да работим, за усещането на празнина или за унинието. Но защо са нужни гени, отговорни за леността? – В процеса на мислене мозъкът използва до 60% от енергията, изработвана от организма.

За съхраняване на енергията и силите, хората са насочвали цялата енергия за добиване на храна. Без леността няма да оцелееш дълго. Лентяите и безделниците живеят по-дълго и работят, когато поискат, но по-добре. Мнозина от тях стават дори гении.

Изобщо, по законите на природата ярките личности не бързат да разкриват талантите си. Байрон, Дарвин, Чърчил, Пикасо никога не са били любимци на учителите в училище. За Айнщайн в училище трайно се наложила репутацията му на муден човек.

В училищните характеристики на почти всички гении е било отбелязано: има способности, но е мързелив. Средни способности в детството, неблестящи успехи в юношеството, скромно начало в трудовата дейност – са сходните черти в биографиите на много известни хора.

Според данните, заложени в природата, за да може талантът да се трансформира в гениалност е нужна особена психологична среда. Ето защо древните философи са считали за главно правило на добрия възпитател да научи детето да си губи времето. Скуката е прекрасно средство за развитие на въображението. Няма гениалност без въображение. Айнщайн е казвал, че въображението е по-важно от знанието.

Реплика: Спoред науката кабала, e необходимо да се даде на висшата светлина, силата отговорна за нашето развитие, да действа, т.е. да се настроим на нея и да не и се съпротивляваме….

[158767]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed