Защо животът ни е толкова тежък?

Въпрос: В личния си живот преминавам през съвсем нелеки ситуации – и в работата, и в семейството, и във възпитанието на децата, и във финансовата сфера.

Вие говорите за много възвишени неща, за висшата система. Всичко това ми се струва прекалено далечно. Не разбирам дали там има Творец, този, който управлява реалността ни. Какво иска Той от мен?! Защо трябва животът ми да бъде толкова тежък?!

Отговор: Както ни обяснява науката кабала, всичко, което се случва с нас е с цел да ни подтикне към разкриване на висшата сила.

Достигаме до това с много острия въпрос: „В какво е смисъла на живота ми? Кой ни причинява толкова много зло? Защо ни кара да страдаме толкова? Ако това е добрата сила,  не би трябвало да страдаме така… Напротив! А ако силата е зла, то как е възможно това? Тъй като Тора казва, че Творецът е добър. Какво става с нас?“

Но каквото и да би било , доколкото сме егоисти,  ние не можем да се доближим към разкриването на висшата реалност поради усещането ни за добро. Ако ми е добре, аз нищо няма да искам. По същия начин, когато съм сит, аз съм спокоен. И обратно, ако съм гладен,  през цялото време търся да хапна нещо. Същото е и тук.

Затова животът ни, в непрекъснати страдания, които всички ние преживяваме, опитвайки се да избягаме от тях, в края на развитието ни, стъпало след стъпало, ще ни доведат до  осъзнаването , че нямаме избор и сме длъжни да се заловим за тази висша сила, да разкрием висшия свят, висшата система.

Започваме да усещаме, че съществува нещо целенасочено, че макар и да ни се струва, че животът ни е толкова безпорядъчен, очевидно е, че има закономерност в това, че страдаме през цялото време.

Виждаме как в днешния свят хората страдат, приемат лекарства против депресия, употребяват наркотици и т.н. Именно това е състоянието, от което достигаме до разкриване.

Затова ви съветвам да не си задавате този въпрос, а да се постараете да го рарешите. Науката кабала, която се разкрива именно в наше време, ни дава възможност за разкриване на причината за цялото зло в живота ни и за превръщането му в добро.

От програмата по радио 103FM, 12.04.2015

[157744]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed