Нарисувай си хубав свят

Въпрос: Имаме ли възможост да променим сценария на своя живот както в художествен филм?

Отговор: Именно това препоръчва науката кабала – да станем режисьори на филма на живота си. За сметка на своите вътрешни промени, ние променяме усещаната от нас реалност.

Ако искаме да се издигнем на друго ниво на възприемане на реалността е необходимо да поправим своите желания, да се усъвършенстваме: вместо нечистия егоизъм, омразата към другите, да започнем да носим добро, все по-добро. Доколкото ние подобряваме своите свойства, ще можем да видим другия свят.

Тук не се има предвид просто да станем по-приветливи с обкръжаващите. Науката Кабала не ни учи на вежливо отношение към съседите, а на сериозна промяна на своята природа.

Не ни е нужно да променяме нищо около нас – само самите себе си. Със своите вътрешни промени променяме света, своето възприятие на реалността. Започваме да виждаме, че цялата реалност – това е висшата светлина, напълваща мирозданието.

Няма нищо друго, освен тази висша светлина. Но в нея, всеки от нас вижда това изображение, което сам е нарисувал със своите свойства. Сами рисуваме нашият свят.

От програмата на радиостанция 103FM, 08.02.2015

[154235]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed