Живот от втори, трети и десети опит

Въпрос: Къде в човека се намира душата? Има дори експеримент, в който се опитват да определят теглото на душата в грамове?

Отговор: Това е напълно безсмислено. Душата няма тегло в материалния свят. Представи  си, че само преди секунда не си искал да пиеш, а сега внезапно ти се е приискала вода. Тоест, в теб се е появило ново желание. Нима можеш да го притеглиш? Къде в теб се намира  желанието? Не можеш да кажеш. Душата също е желание – желание да се постигне висшата сила, тази същата външна сфера, която управлява нашия свят, системата, която ни заобикаля.

Душа се нарича желанието да постигнеш смисъла, целта на своя живот. Ако такова желание се появи в човек, то той започва да чувства, че е нужно да развие душата си; задължава го да учи как да постигне това.

Въпрос: Ако ми се удаде да развития душата си, докато съм жив в този свят, това знак ли е, че живота ми е бил успешен? А ако не успея, тогава ще се върна ли отново в този свят?

Отговор: Да, ще се връщаш тук и ще преминаваш през нови кръгообороти на живот, докато душата се развие в теб. Но в наше време, в нашата епоха, ние имаме възможността да ускорим развитието си, и тогава няма да ни се наложи да се превъплъщаваме повече. Ние вече сме живели достатъчно в този свят, всеки от нас.

От програма за радиостанция 103FM, 01. 02. 2015 г.

[154448]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: