Дори и да разбирате, че ви манипулират, вие несъзнателно се подчинявате

ИзследванеВ резултат на планирани експерименти станало ясно, че когато участникът знаел мнението на групата и то било повече от положително, в продължение на час той изменял оценката си на по-висока. Когато човек разбира, че не прилича на другите, той променя мнението си – най-общо, човек се поддава на влиянието на групата.

Други експерименти показали, че единственият показател, по който може да се предскаже отношението на хората към въпроса по икономиите на енергетичните ресурси – това е примерът на поведение на техните съседи.

Но на въпроса защо те икономисват – те превеждали различни доводи, но не и този. Освен това било установено, че хората се карат и оставят най-различен боклук два пъти по-често, когато наблюдават, че не се съблюдава приетата форма на поведение от другите.

Реплика:Така протича и въздействието в група кабалисти: независимо от това, че всеки играе пред другарите си роля на възторжен и устремен към духовното, към човека.

И макар всички да разбират, че той постъпва така като на игра, за да повлияе положително върху тях и да предизвика в тях ревност, завист със своя уж искрен стремеж към целта и да устреми и тях към достигането на духовната цел – независимо от „театъра“, такава игра работи и оказва мощно въздействие върху всеки!

[156984]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed