За интернет-пропагандата “Ислямска държава”

МнениеТерористичната групировка „Ислямска държава“ (ISIS) за последните 10 месеца надмина популярността на „колегите“ си от известната „Ал кайда“.

Темата ISIS в интернета е една от най-обсъжданите в американското медийно пространство, а информацията за терористите надхвърли 250 милиона статии, докато линковете, споменаващи „Ал кайда“ не надминават 45 милиона. Тази групировка стана най-известната в историята на световните терористични организации.

На фона на това ФБР е обезпокоено от пропагандата за радикалния ислямизъм в социалните мрежи Facebook и Twitter. Фанатиците завоюваха доверието на непълнолетните и ги вербуват в религиозното си течение.

На младите им се натрапва идеята да се занимават с благородни дела – да защитават по-слабите с оръжие в ръка. На момичетата се предлага да станат жени на истински воини и да получат семейно благополучие.

Виновниците за такова масово разпространение на призиви за оръжие са спец службите, които неохотно блокират акаунтите и не трият записи и други с подобно съдържание, разпространяващи се в прес службата на ISIS.

Само в социалната мрежа Twitter терористите са използвали повече от 90 000 отчетени записи, а чрез видео услугата на Гугъл – YouTube, в мрежата стават достъпни записи с екзекуции и мъчения.

Повечето младежи не гледат телевизия и не анализират новините, в които се осъждат действията на ISIS, а самата групировка наричат най-жестоката организация. Подрастващите получават информация непосредствено от бойците и осъзнават, че нищо не са и подозирали за екзекуциите, мъченията, масовите убийства, основаващи се на закона на шириата.

Появата и разпространението на бренда ISIS не е нищо друго, а доведена до абсурд демократична свобода на словото. Спецслужбите мигновено блокират всяко неонацистко послание, но изобщо не реагират на жестоката пропаганда на ISIS.

И макар и материалът, който терористите публикуват да е омерзителен, чувствата постоянно се притъпяват, когато използващите мрежата получават ежедневно нови порции публикации и призиви за джихад.

Много е просто да се ограничи дейността на групировката в мрежата. За пример може да послужи масовото отделяне от интернет през последните години на материали, съдържащи детска порнография. А бойците от ислямската държава, използвайки свободата, уверено набират популярност.

За по-малко от година от своята активна дейност им се отдаде да се „прославят“ в целия свят. Нещо повече, чрез комуникации те привлякоха в редиците си повече от 20 хиляди чужденци, включително и непълнолетни.

Бюджетът на организацията по независими оценки достига няколко стотин милиона долара, а той се формира благодарение на масовите дарения за тях. Без страх, терористите излагат стратегическите си планове в интернет и охотно заявяват желанието си да завземат Близкия Изток, част от Северна Африка и Азия.

Реплика:В нашия свят злото има преимущество на всички нива пред доброто, дори ако е вредно и смъртоносно! Трябва да се действа на ниво забрана на пропагандата чрез FBI и DHS. Но изобщо, действието по поправяне е частично или изцяло против нашата природа.

Опитите ни да се поправим ние и обществото са действали досега, а когато сме станали (от 1995 г) интегрални, то само висшата светлина е способна да ни промени. Затова се разкрива науката кабала и сега на човечеството му предстои да се убеди в това, че само в нейното прилагане е скрито поправянето на света.

[155839]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed