Над звездите и знаците за успех…

laitman_2011-12-06_8039_wВъпрос: Какво трябва да прави човек, за да се издигне над „сляпата си съдба“?

Отговор: Казано е, че „Исраел е над звездите и знаците на успех“. „Исра-Ел“ означава: „устремения направо към Твореца“, към силата на отдаване и любов. Всеки човек, включително индианците в дебрите на Амазонка може да е „Исраел“, ако насочва себе си към отдаване и любов към ближния.

Нали именно това прави от нас силата на успеха, идваща свише. Всеки път тя ни променя, за да се приближим все повече до любовта към ближния, тъй като това е крайната цел на нашето развитие, тоталната любов към ближния над всички егоистични желания.

Това не звучи съвсем привлекателно и затова се изисква от човека работа над себе си. Но тази работа може да се облекчи.

Ако бях сам срещу тази цел, към която ме тласка силата на успеха, то както се казва: „по-добре смърт, отколкото такъв живот“. Нали от мен се иска да стана напълно противоположен на това, което съм сега. Но ако организирам за себе си обкръжение и всички си помагаме един на друг, то можем да напреднем прекрасно и лесно, в радост и взаимна поддръжка.

В това обкръжение, което изграждаме заедно в центъра на нашата група, между нас, можем да създадем такова състояние, каквото е в крайната цел. То ще съществува сега, между нас.

Тогава наистина постигаме такива отношения помежду ни, които се наричат „бъдещ свят“ и започваме да усещаме вечността, съвършенството, отдаването и любовта. Всичко това се разкрива в нас и това сумарно усещане се нарича разкриване на Твореца от творението.

От 495-та беседа за нов живот, 08.01.2015

[154289]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed