Може ли човекът да се превъплъти в котарак?

ruki_pered_licom_100_wpВъпрос: Мога ли, да се превъплътя в котарак в следващия кръгооборот на живота или винаги ще остана човек?

Отговор: Човекът винаги остава човек, мъжът – мъж, жената – жена, а котаракът – котарак. Материалът остава същия материал. Всички представи за преселването на душите в различни животни и даже в растения, са погрешни.

Изобщо, душата никак не се отнася към тялото. Тялото съществува само за това, за да създаде условия за развитието на душата. Но, по степента на развитие на душата тялото започва да получава нови материални свойства, помагащи ни да развиваме душата по-нататък. Вичко се случва само с тази цел.

Въпрос: Непонятно, какво става с човек след като умре?

Отговор: Нима не виждаме какво става с човека след като тялото умре? Тялото се разлага на прах. Ако човекът не е развил в себе си душа, то остава само информационният елемент на душата, задължаващ отново да се създаде тяло.

Въпрос: А какво става, ако съм развил душа?

Отговор: Ако си развил душата до необходимото ниво, тоест, окончателно си я поправил, то не ти е нужно повече да се превъплащаваш в този свят. А душата ще живее вечно.

Въпрос: Самата тази душа, вече ще бъде моето „Аз“?

Отговор: Именно душата, това съм „Аз“. Човекът, това е неговата душа, а тялото е само материал, който го придружава и помага да развие душата.

Въпрос: Защо кабалистите понякога пишат, че човекът се превъплащава в животни, например в свиня?

Отговор: Това е написано на езика на иносказанието. „Да се превъплътиш в свиня“ означава, че до човека идват желания, като при свинята, които той вече е изоставил отдавна.

Подобно на това, както в живота, понякога човек се държи така, че го наричаме свиня. В такъв смисъл кабалистите говорят за превъплъщението в свиня. Тоест, в човек се проявяват такива качества, както при свинята, но на вид си остава човек.

От програмата на радиостанция 103FM, 01.02.2015

[154594]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Следваща публикация: