Какво се случва с душата след смъртта на тялото?

Въпрос: Какво се случва с душата на човек след неговата смърт?

Отговор: Душата не е свързана със смъртта на физическото тяло. Човекът получава душа когато формира в себе си особено желание за постигане на духовния свят. Ако той построи в себе си такова желание – придобива душа, която усеща висшия свят, а ако не построи – не придобива. И това усещане продължава независимо от това живее ли той в този свят или вече се е лишил от материалните усещания, понеже неговите материални органи на чувствата са умрели.

Въпрос: Какво ще се случи с мен или с другите хора, когато те си отидат от този свят?

Отговор: Нищо няма да се случи. Ако човекът не е получил душа, той ще остане със същия информационен ген (решимо) и е длъжен отново да се върне в този свят към познатия ни живот.

Въпрос: Значи след смъртта този ген застива във вакум в състояние на очакване?

Отговор: Това не е физически ген, а информация. Около тази информация след това се образува тяло. Самата информация е потенциална сила, задължаваща материята да започе да формира около нея нов огранизъм.

Въпрос: Тази информация не се ли променя между кръгооборотите на живота?

Отговор: Тази информация не се променя. Но намирайки се в материалния свят ние получаваме възможност да построим на основа на тази информация пълната духовна структура, наречена душа.

Въпрос: А материалът променя ли се?

Отговор: Материалното тяло не зависи от душата, то само осигурява началното съществуване, при условията на което може да се развие душа.

От програмата на радиостанция 103FM, 01.02.2015

[154589]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: