Пипалата на терора

laitman_2009-03-18_8399_wЧрез терор – към власт

ВъпросЕвропа беше потресена от вълната на терор, която удари и по християните, и по евреите, и по мюсюлманите. Хората усетиха как „земята се тресе под краката им“.

И по-рано е имало терористични актове, но днес има ново отношение към случващото се – както от страна на терористите, така и от страна на гражданите. Сякаш в Европа е настъпил повратен момент?

Отговор: Предполагам, че Европа едва сега започна да усвоява този факт, който предпочиташе до сега да игнорира, макар че не малко хора вече обърнаха внимание на това. Крайната цел на терора е много проста – той иска да властва. Струва си с него да се съгласят и ще настъпи покой, умиротворение, безопасност.

А ако не го слушат, то животът става ужасен, всеки миг изпълнен с беда, навсякъде растат заплахите и ситуацията се натяга, докато не се окажем на „минното поле“, където не трябва да направим и крачка .

Точно това е целта на терора – власт! Радикалите искат да управляват света, да насадят своите идеали и виждания, да го „построят“ по своя програма. В ръцете им е знамето на най-силната идеология, а не просто средство за промиване на мозъци. За делото те са готови дори да умрат.

И затова страдат и „обикновенните“ мюсюлмани, които са вярващи, но не са склонни към фундаментализъм и не се отъждествяват с него. Тъй като поради терора върху тях също започват да оказват натиск.

Става дума за колосална сила. Виждаме това по такива организации като ИДИЛ или Хамас, към чиято легитимност неотдавна Франция направи поредните стъпки.

Между другото, за никой не е тайна и охладняването на отношенията между френския и израелския министър-председатели.

Какво да се прави? Ако си мислите, че Хамас не е свързан с терора, ето ви нещо по-„прогресивно“.

Опасност отвсякъде

С една дума, ситуацията е ясна. Вълните от терор, разбира се, ще се множат, ще крепнат и нарастват от различни страни по цяла Европа. Тъй като там няма граници и хората с лекота могат да се преместват от едно място на друго. Радикалите вече получиха европейско гражданство, те поддържат връзка със своите центрове в Близкия и Средния Изток, имат пари, оръжие и неограничени възможности.

Нещо повече, тази сила е привлекателна и за коренните европейци. Младежите внезапно намират тук смисъл на живота, докато по-рано са били завладени от скука, депресия и висока степен на безработица. Внезапно отпред проблясва светлина и пред човека се появява цел – да придобие властта над целия свят, да постави всички под своя флаг.

В резултат, ние виждаме как от Америка и Европа към радикалите се стичат свежи сили, формиращи широко световно движение. То обхваща западните страни, Русия, Азия и Африка, да не говорим за мюсюлманския свят. Неговите пипала могат да бъдат открити навсякъде.

Затова трябва да гледаме малко по-надалече. Акциите на радикалния ислям не се ограничават с Европа. Например, той трупа сили в Русия, където се намират цели анклави мюсюлманско население, които са богати и могъщи. Тяхната младеж преминава през редовна военна служба в армията, често с отличие, някои се укрепват в командния състав, други проникват в различни структури. И затова ще настъпи време и върху Русия ще се излее вълна от терор.

Радикалните ислямисти имат цел – те искат власт над целия свят. И в дадения момент те се сдобиват с успехи.

От 498-а беседа за новия живот, 01.01.2015

[152040]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed