Как да променим записите в дневника на своя живот

Въпрос: Има такива необикновени сънища, които като че ли ни предават някакво съобщение. Възможно ли е да се разчитат сънищата?

Отговор: Никога не съм придавал значение на сънищата ми и не съм се опитвал да си спомня какво ми се е случило през нощта.

Има два типа хора. Едните се замислят за смисъла на живота, а другите просто живеят и толкова. Тях не ги вълнува защо живеем, с каква цел: просто изживяват своето време и умират, като че ли освен това няма нищо друго. За тези хора е много важно какво ще им се случи утре или вдругиден, след десет години, защото те се намират в ръцете на съдбата.

Затова се надяват, че ако научат нещо за своето бъдеще, ще могат да се предпазят от ударите на съдбата или да я променят. И тук възниква въпросът: възможно ли е това? В края на краищата, ако не е възможно, по-добре е да не знаеш своето бъдеще. Защо сега трябва да се тревожиш за нещастията, които ще ти се случат след три години?

Ако ми предскажат нещо хубаво, тогава съм съгласен. Но аз нямам контрол върху своята съдба и могат да ми пророкуват всичко. Обикновено с годините животът не става по-добър.

Само кабалистите разполагат с инструменти за промяна на своята съдба. И затова те не се нуждаят от пророчески сънища и тяхното тълкуване. Във всеки момент си изясняват как правилно да реализират своя живот, с каква цел и по кой най-добър и кратък път. Затова съдбата им е в техните ръце и за тях не е важно какви са били сънищата им.

Представи си, че сега на теб ти се показва цялата книга на твоя живот като дневник, написан по дни. И можеш да прочетеш какво ще се случи с теб днес, утре, вдругиден. Това добре ли ще е?

Реплика: Разбира се! Ние живеем в пълна неизвестност, незнаейки какво ще се случи утре.

Отговор: Неизвестността е най-хубавото нещо. Ако в този дневник е написано: във вторник ще те нагрубят, в сряда ще те уволнят от работа, в четвъртък ще си счупиш крака, в петък синът ти ще направи пакост в училище. Целият ни живот е пълен с такива събития.

Защо трябва да знаеш за тях предварително? Как ще живееш днес, ако знаеш за всички неприятности, които ще ти се случат след седмица, месец, година? Ти ще се отчаеш до пълна безнадеждност. Затова не трябва да се разкрива бъдещето.

Друго нещо е ако можеш да промениш записите в този дневник. Това е, на което ни учи науката Кабала. Това е истината за разгадаване на всички ваши сънища.

От 497-та беседа за нов живот, 11.05.2015

[152576]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed