Човечеството няма решение на проблемите на XXI век

laitman_2009-02-17_1673Мнение (И.Иванов, екс-мин. на външн. раб. на РФ): Във връзка с украинската криза, в света се заговори за връщане към времената на студената война. Но връщането към студената война, подобна на тази през ХХ век е невъзможно. Светът се е променил кардинално.

През тези години международните отношения се развиваха в рамките на световния ред, установен вследствие на Втората световна война. Живехме в страх пред световна ядрена катастрофа, и този страх заставяше СССР и САЩ да се договорят за съкращаване на ядрения потенциал и за контрол над него.

Днес предишния световен ред е престанал да съществува, а новият все още не е създаден. Международните институции начело с ООН стават все по-малко ефективни, а нормите на международното право се нарушават в изгода на политическите интереси.

В навечерието на Новата 2015 година много хора започнаха пак да си пожелават един на друг “да няма война”. Това предчувствие за война трябва да пробуди политиците, да забравят за своите амбиции и обиди и да започнат сериозен диалог за новото устройство на света. Иначе, вместо студена война, ще получим истинска, голяма война.
Реплика: Проблемът не е в това, да се започне диалог, а в това, че никой няма решение, идеи. А кабалистичното решение, да се доведе света до единство без граници, засега не привлича никой от политиците. Защото за това трябва да се поправи природата на човека. Кабала обещава да го направи, но в хората засега няма желание. Нима са нужни повече заплахи..?

[152272]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed