От суеверие към истинско познание на природата

laitman_2008-08-21_0594_wpЧовек винаги много е зависил от своето обкръжение: от неживата, растителна и животинска природа, а също така и от хората: добри или лоши съседи, от народите, живеещи около него. А освен това, всички искат да знаят, какво ги очаква в бъдеще.

Във всички времена хората са изучавали различни признаци, предмети, съществуващи в природата и са отбелязвали как са свързани те с нашата съдба.

За това има доста богата литература още от най-древни времена и до наши дни. Но и днес все още не сме разрешили нито една загадка и бъдещето е все така покрито с тайна, макар и да има хора, които умеят да предсказват бъдещето.

Има хора, които могат да видят бъдещето, чувстват го така, сякаш живеят в него. Те достигат едно особено вътрешно състояние и се издигат над себе си, свързват се с потока от информация, който се намира над нашето възприятие. Това не е достъпно за обикновения човек, а тези хора могат да го доловят и след това да ни разкажат за него.

Съществуват различни средства за постигане на такива усещания – способност да се чувства природата извън тялото, сякаш да се изключим от него: посредством наркотици, или довеждане до състояние на екстаз. Такива методи са известни в културата на различни народи, около които са създадени много приказки, разкази, легенди.

Някои народи са по-склонни да вярват в предмети, други –  са по-малко склонни. Преди трийсет години бях в Англия и там ме порази традицията, преди влизане в нов дом, поръчват особена служба, чрез която очистват дома не от прах, а от зли духове.

Целият вестник беше пълен с обяви за такива услуги, гарантиращи почистване от зли енергии във вашия дом и присъствие на добри енергии. Казват, че там практически никой не се мести в нова квартира без такова „очистване”.

В Мексико веднъж в годината се състои „празник на мъртвите”, на който е прието да се носи храна на гроба на роднини и близки. Всичко това се предава по главния канал по телевизията на Мексико – това е обща традиция. Хората дори мият костите на погребаните и ги поставят обратно в гроба – това се смята като оказване на особена почест към починалите родители.

От 488-та беседа за новия живот, 01.01.2015

[151389]

Discussion | Share Feedback | Ask a question

You must be logged in to post a comment.

Laitman.com Comments RSS Feed