Силата на мислите – панацея за всички болести

dumy_100_wp Съобщение: Желанието определя всичко!  Известният генетик Б. Липтън, PhD, твърди, че чрез  силата на мисълта човек може да се избави от  всякакви болести. Изследванията на Липтън  показали, че насоченото психологическо въздействие  може да измени генетическия код на организма.

Липтън вярвал, че човек е биоробот, чийто живот се подчинява на програма, записана в гените му. Гените определят всичко: особености на външния вид, способности, темперамент, предразположеност към заболявания и продължителност на живота. Никой не може да измени своя личен генетичен код, всичко е определено от природата.

Опитите на Липтън показали, че външното въздействие върху клетката може да влияе на поведението на гените и води до изменение на тяхната структура. А дали могат да бъдат извършени такива изменения с помощта на психични процеси, т.е. със силата на мислите?

На медиците е известен ефекта плацебо – когато на болния предлагат неутрално вещество, твърдейки, че това е лекарство-чудо. В крайна сметка, това вещество действително оказва лечебно действие. До днес няма научно обяснение за това явление.

Откритието на Липтън дава обяснение: чрез вяра в лечебната сила на лекарството, човек изменя процесите, протичащи в своя организъм на молекулярно ниво, може да изключи едни гени и да включи други, може да измени генетичния код.

Аналогично въздействие върху гените може да се получи с помощта на диети, въздействието на силен екстрасенс, по пътя на определени физични упражнения. Но основното въздействие, което може да измени здравословното състояние са мислите, смята Липтън.

На пръв поглед всичко е пределно просто. Но психичните твърдения трябва да проникнат не само в областта на съзнанието, определящо едва 5% от психичната ни дейност, но и в другите 95% – в нашето подсъзнание. А ние обикновено отричаме такава възможност на нивото на подсъзнанието.

Реплика: Човек се състои от желания и мисли. Те са взаимосвързани и въздействат един на друг. Ако можем насочено да въздействаме с мисли върху желанието, то бихме могли да предизвикаме такива изменения в целия организъм, а по-късно и в самата душа!

Но проблемът се свежда до въздействие върху подсъзнанието, а това се преодолява в правилната организация в групата, в провеждането на обединителни семинари. По този начин ние извикваме О“М, която изменя желанието и води до оптимално преустройство във всички системи на организма.

[145354]

Дискусия | Share Feedback | Ask a question

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

Laitman.com Коментари RSS Feed

Предишна публикация:

Следваща публикация: